La Comunitat de l’Esport presenta els 165 esportistes de Pilota Valenciana

La Fundació Trinidad Alfonso i la Federació de Pilota Valenciana presenten al nou alumnat i equipaments del programa de tecnificació

La col·laboració entre la Fundació Trinidad Alfonso i la Federació de Pilota Valenciana continua donant els seus fruits. Aquest divendres es van presentar els nous alumnes del programa de tecnificació i del Cespiva (Centre d’Especialització de Pilota Valenciana), que enguany estan formats 165 xics i xiques.

Durant l’acte, que va tindre lloc en les instal·lacions de la Ciutat de la Pilota a Moncada, els alumnes van rebre els nous equipaments, que, per tercer any consecutiu, lluiran la marca ‘Comunitat de l’Esport’.

L’acte va comptar amb la pràctica totalitat dels xics i xiques d’entre 14 i 23 anys que participen dels diferents programes de formació del nostre esport autòcton en les 9 seus repartides per tota la geografia valenciana com són: Universitat Politècnica de València, l’Eliana, Alcàsser, Massalfassar, Càrcer, la Llosa de Ranes, Piles, Vila-real, Pedreguer i Petrer.

Juan Miguel Gómez, Director de la Fundació Trinidad Alfonso, Vicent Molines, president de la Federació de Pilota, i Salva Escrivà, coordinador de pilota de la Generalitat Valenciana, representants de les tres entitats que impulsen aquest programa de tecnificació de pilota valenciana, van inaugurar el nou curs. Com a padrins de l’acte i dels joves esportistes, van exercir Diego López, jugador professional d’escala i corda, i Ana Puertes, jugadora d’elit femenina en raspall.

Set anys de col·laboració

El suport de Fundació Trinidad Alfonso a la Federació de Pilota Valenciana va començar en 2017, quan el programa “Pilota a l’Escola” va rebre un dels premis del programa “Emprén Esport”, iniciativa impulsada per la pròpia Fundació. Un any després, es va acordar l’ajuda en l’àrea de Tecnificació, que la Fundació Trinidad Alfonso, atorga, d’una banda, per a reforçar l’àmbit masculí, i per un altre, per a impulsar i consolidar la tecnificació femenina.

Segons el president de la Federació de Pilota Valenciana, Vicent Molines, “la unió de la Federació de Pilota Valenciana amb la Fundació Trinidad Alfonso és ferma i està consolidada. Això ho demostren tots aquests anys en què hem estat treballant de la mà pel bé dels jugadors i jugadores que, a la fi, arriben al professionalisme”. Així mateix, Molines ha destacat “els fruits que dona aquest programa de Tecnificació i Cespiva, que ens permet obtindre importants resultats esportius, com l’últim Europeu de joves, o les victòries aconseguides en diversos campionats o tornejos internacionals que s’han celebrat”.

Per part seua, Juan Miguel Gómez, màxim responsable de la Fundació Trinidad Alfonso, va afirmar que “el programa de tecnificació de pilota valenciana es troba en un gran moment. Els resultats dels joves esportistes avalen el treball que està fent-se des de la Federació, i l’ajuda que des de la GVA i la pròpia Fundació els aportem. Els dos pilotaris que ens acompanyen, Diego i Ana, han crescut dins del programa de tecnificació i són exemple d’aquest treball. Amb el temps, cada vegada, més jugadors, que seran referents de futures generacions, hauran passat pel CESPIVA”. A més, va destacar que “el programa va nàixer amb la convicció que les dones també havien de tindre el seu espai en la pilota i poder treballar per a buscar la professionalitat, de la qual, cada vegada estan més a prop”.

Igualment, el coordinador de pilota de la Generalitat Valenciana, Salva Escrivà, va destacar el fet de començar “un altre any esportiu” amb el “suport que dona la Generalitat Valenciana en el camí dels i les pilotaris”. Segons Escrivà, “la importància dels programes de tecnificació i CESPIVA en la pilota és clau en aquest procés de formació que actua com a pont de la base a la professionalitat”.

Compartir: