Penyagolosa Trails continua fent història

José Ángel Fernández 'Canales' i Gemma Arenas s'adjudiquen el triomf en la MiM, Ramón Recatalá triomfa en la CSP i la francesa Camille Bruyas bat el rècord amb un quart lloc en la general

Més de 2.000 corredors de 40 nacionalitats diferents van gaudir el dissabte de les senderes de Castelló

Camins mil·lenaris que narren la història dels municipis pels quals transcorren, però també de la Penyagolosa Trails. La icònica prova de 60 quilòmetres amb 3.300 metres de desnivell positiu, la precursora de la llarga distància a Espanya, va celebrar este dissabte el seu vint-i-cinqué aniversari. I ho va fer acompanyada de 1.500 atletes arribats des de diferents racons del món, però també d’un públic que, com cada any, va eixir al carrer per a mostrar el seu afecte i suport a tots els participants.

La màgia de la MiM i la CSP és unir i fer de l’esport una tradició. L’orgull i la implicació dels habitants dels municipis pels quals transcorren totes dues proves és absolut. Una tradició que porta realitzant-se amb passió des de fa 25 anys que conjumina la part competitiva i l’amor que els habitants d’esta terra senten pels seus paratges naturals.

Gemma Arenas i José Ángel Fernández van repetir tirunfo en la MiM

A les 6:00h i des de les pistes d’atletisme de la Universitat Jaume I començava esta edició tan especial de la MiM. En la línia d’eixida grans noms, com José Ángel Fernández “Canales”, recordista de la prova; el castellonenc Ricardo Cherta; Marcos Ramos; Víctor De l’Àguila; Gemma Arenas, guanyadora de 2023; Ragna Debats; Mar Pastor o Carla Pitarch. Un ampli planter de corredors que feien preveure una apassionada lluita pel podi. I així ha sigut.

En categoria masculina, victòria per a José Ángel Fernández ‘Canales’. El corredor andalús, que era sobre el paper el màxim favorit després del seu triomf amb rècord en la MiM 2023, ha tornat a pujar-se a l’escaló més alt del podi després de travessar la meta en 5h 23’ 40”. Una carrera que ha tingut clares diferències amb la passada edició, quan el del Kailas va dominar d’inici a fi sense donar cap oportunitat als seus perseguidors. I és que Canales, esta vegada, s’ha trobat amb un rival inesperat, Julen Calvó. No ha sigut fins a Xodos quan la prova s’ha trencat definitivament, permetent al de Jaén fer lloc sobre el tarraconense, qui ha arribat a meta en segona posició amb un crono de 5h 26’ 31”. Mentres que el podi el tancava Víctor De l’Àguila.

Un escenari molt semblant es va viure en la carrera femenina. Mar Pastor assumia el lideratge de la prova durant els primers quilòmetres, sent la gran revelació d’esta vint-i-cinquena edició de la Marató i Mitja. No va ser fins a Les Useres quan Gemma Arenas ha aconseguit aconseguir-la, obteniedo una primera posició que no abandonaria fins a meta (6h 23’ 21”). No va ser una victòria fàcil, com ella mateixa declarava en arribar. I és que, en els últims compassos de la competició va començar a sentir el cansament, però la poca distància que la separaven de la segona classificada no li va permetre baixar el ritme i recuperar bones sensacions. La tercera classificada en meta va ser la corredora local Carla Pitarch (6h 37’ 40”).

Camille Bruyas bat el rècord i està al Top5 de la CSP

La CSP va ser l’encarregada de donar el tret d’eixida a la competició. Ho va fer a les 00:00h, en la matinada del mateix dissabte, amb 600 corredors disposats a completar els 106 quilòmetres amb 5.600 metres de desnivell positiu. Des del nivell de la mar i fins als 1.280 metres d’altitud, punt en el qual es troba el Santuari de Sant Joan de Penyagolosa.

Després de huit anys sense victòries provincials, Ramón Recatalá va ser l’home del dia en una prova que enguany celebrava el seu dotzé aniversari. El de la Vilavella va ser el guanyador de la primera edició de la CSP i, dotze anys després, va tornar a travessar la meta en primera posició. Ho va fer amb un temps de 11h 07’ 29”, millorant notablement el registre marcat en 2012 en poc menys d’una hora. Finalment, el corredor noruec, Aleksei Tolstenko va ser el segon classificat parant el crono en 11h 14’ 11”; mentres que el tercer classificat va ser un altre corredor local, el benicarlando Daniel Colom.

En xiques no va haver-hi sorpreses. Una intractable Camille Bruyas s’alçava amb el triomf en la CSP. Victoria i rècord. I és que la corredora francesa va aconseguir rebaixar en una hora el temps marcat per Mercedes Pila en la passada edició, travessant la meta de Sant Joan de Penyagolosa amb un espectacular temps de 12h 21’ 41”. A més, la del team Salomon es va posicionar com la quarta classificada de la general. Després d’ella van travessar la meta Mercedes Pila, que no va poder millorar el seu registre del passat any i va parar el crono en 13h 58’ 16”; i Jessica Tipan (14h 04’51”).

D’esta manera, l’ASICS Penyagolosa Trails va tancar una altra edició d’èxit en la qual més de 2.000 corredors van poder gaudir de nou d’este espectacle esportiu ple d’història. El director de la prova, Tico Cervera, va destacar la transcendència de la prova per a Castelló i va agrair “la gran faena dels més de 800 voluntaris i 22 clubs provincials que han treballat perquè esta edició siga, de nou, un èxit. Sense ells tot el viscut este cap de setmana no seria possible”.

Compartir: