El futur de la lluita olímpica i el salvament passa per la Comunitat

Cap de setmana amb doble ració d'esport base: La Nucia acull el Torneig de Joves Promeses de Lluita Olímpica; Bétera, el Campionat d'Espanya Infantil i Cadet de Primavera de Salvament i Socorrisme

La Comunitat de l’Esport acull este cap de setmana dos competicions d’esport base que atrauran a territori valencià als diamants en brut de dos disciplines esportives molt concretes: la lluita olímpica i el salvament i socorrisme. Les províncies de València (Bétera) i Alacant (a La Nucia) acolliran el Torneig de Joves Promeses de Lluita i el Campionat d’Espanya Infantil i Cadet de Primavera de Salvament i Socorrisme, respectivament. Mentres, la província de Castelló obri en la matinada d’este dissabte una edició especial de la Penyagolosa Trails.

Torneig Joves Promeses de Lluita Olímpica a La Nucia

La localitat alacantina de La Nucia celebra entre els dies 20 i 21 d’abril el Torneig Internacional de Lluites Olímpiques Joves Promeses per a les categories U17, U20 i U23. És de les dos cites espanyoles permanents del calendari internacional de la United World Wrestling (UWW).

El campionat, organitzat per la Federació Espanyola de Lluita, compta amb la col·laboració del Comité Olímpic Espanyol (COE) i la Fundació Alfonso Trinidad a través del programa d’ajudes a competicions en la Comunitat Valenciana ‘PAC CV’, i també de la Federació Valenciana de Lluita i l’Ajuntament de La Nucia.

Prop de 300 esportistes, 172 d’ells espanyols, s’han inscrit per a la important cita que es disputarà en el Pavelló Muixara de la Ciutat Esportiva Camilo Cano.

Entre els membres de la Selecció destaquen campions nacionals com María Cazalla, Carla Jaume, Ainara Portillo, Rosa Molina, Denis Kodavok, Felipe Ferrusola, Júnior Benítez o Gabriel Iglesias, així com Candela Castro, Sheila Mondragó, James Castaño, Gorka Gracia o Marc Arias, uns altres dels esportistes a seguir de prop en el torneig. Molts d’ells es juguen un lloc en la llista de convocats per al pròxim Mundial U20 de Pontevedra previst per a la setmana del 2-8 de setembre, per la qual cosa el torneig suposa un test d’envergadura per als atletes.

A més d’Espanya, està prevista la participació d’altres 13 països, entre els quals destaca molt especialment el Kazakhstan, que alinearà a 55 atletes, amb diversos medallistes mundials com el campió U17 en 2022, Daryn Askerbek, i també asiàtics presents. De la resta de delegacions internacionals sobreïxen els polonesos Arslanbek Salimov i Adam Gardziola, bronze en els europeus U20 i U23 la temporada passada, respectivament; la noruega Melina Samsonsen, bronze mundial i europeu U17 o el belga Ibrahim Tabaev, també bronze continental U17.

El pavelló disposarà de tres tapissos per al correcte desenvolupament de la competició i l’entrada serà lliure fins a completar aforament. “Enguany tornem a comptar amb un bon nombre de seleccions internacionals, amb una representació sense precedents del Kazakhstan, que és la més nombrosa. El torneig, malgrat que és important per a tots, és la base d’inici de preparació dels nostres U20, amb els quals es tindrà especial cuidat ja que enguany celebrem el Mundial per a esta categoria a casa i tractarem de moure a més atletes a les diferents activitats que resten per davant. Del que vegem ací traurem moltes conclusions”, va afirmar Francisco Javier Iglesias, president de la federació. “La bona participació amb la qual comptem a La Nucia es traduirà en combats molt diferents i de nivell, que és el que busquem per a veure com responen els nostres”. conclou.

Calendari
  • Dissabte 22 (de 10.00 a 14:00h): Lluites Olímpiques U17
  • Dissabte 22 (de 16.00 a 21:00h) Lluites Olímpiques U23
  • Diumenge 23 (de 10.00 a 14:00h): Lluites Olímpiques U20

Campionat d'Espanya Infantil i Cadet de Primavera de Salvament i Socorrisme a Bétera

Uns quilòmetres al nord, el Campionat d’Espanya Infantil i Cadet de Primavera de Salvament i Socorrisme ha aconseguit un nou rècord amb un lleuger augment en el nombre d’inscripcions en la seua quinta edició, en haver-se formalitzat la participació de 277 socorristes de deu Comunitats Autònomes que disputaran les proves de piscina a Bétera (València) el pròxim cap de setmana.

El nombre de socorristes inscrits supera en nou els 268 de la passada edició, que es va disputar en la mateixa localitat, que era fins ara la que més participació havia tingut. Amb això, esta competició porta tres temporades batent el seu rècord de participació, ja que en la de maig 2021, que va tindre lloc a Guadalajara, s’havia situat en la seua xifra màxima fins llavors, amb la presència de 245 esportistes.

Del total de socorristes que competiran en la Piscina Municipal Coberta de Bétera, 145 ho faran en categoria femenina, el 52,35 per cent, i 132 en masculina, el 47,65 per cent. La presència femenina serà majoritària en la categoria cadet, amb 82 socorristes femenines (54,67%) enfront de 68 de la masculina (45,33%), ja que en la infantil comptarà amb una participació de 127 esportistes en total, 63 d’elles en la categoria femenina (49,61 per cent) i 64 en masculina (50,39 per cent).

En conjunt, participaran 99 equips enquadrats en trenta-set clubs, amb una presència per territoris que encapçala la Comunitat Valenciana, amb 90 socorristes, la qual cosa suposa el 32,49 per cent del total, seguida de la Castella-la Manxa i Castella i Lleó, amb 43 cada territori (15,52%), Cantàbria (23 i 8,30%), Extremadura (19 i 6,86%), Comunitat de Madrid (18 i 6,50%), Galícia (15 i 5,42%), Catalunya (13 i 4,69%), Aragó (10 i 3,61%) i Regió de Múrcia (3 i 1,08%).

Dels 37 clubs que participen en el Campionat Infantil i Cadet de Primavera, huit procedixen de Castella i Lleó, sis de la Comunitat Valenciana, cinc de Galícia i quatre de Castella-la Manxa, mentres que tres pertanyen a cadascun dels territoris de Catalunya i Cantàbria i dos clubs representaran a la Regió de Múrcia, Extremadura, Comunitat de Madrid i Aragó.

Compartir: