A fons: La Comunitat de l’Esport torna a ser talismà olímpic

La Selecció Espanyola femenina d'handbol va aconseguir el bitllet a París'24 a Torrevieja amb dos victòries davant República Txeca i l'Argentina. La derrota del diumenge davant Països Baixos no trenca un gran Preolímpic

Les Guerreres se sumen als i les Redsticks, que també van segellar la seua classificació olímpica en la Comunitat de l'Esport

La Comunitat de l’Esport continua sent terra de rècords, d’històries de superació… i de classificacions olímpiques. Este passat cap de setmana, la Selecció Espanyola femenina d’handbol tenia davant si l’oportunitat de segellar el seu bitllet als Jocs de París en el Preolímpic celebrat a Torrevieja. Hi havia dos places en joc, i Les Guerreres van aconseguir la seua per la via ràpida: dos incommensurables tirunfos enfront de Repúblcia Checa i l’Argentina en les jornades de dijous i divendres van permetre a les FER Lara González i Paula Arcos liderar un assoliment que amoïnava al conjunt d’Ambros Martín. No va fer falta patir durant el cap de setmana: malgrat l’ajustada derrota del diumenge davant Països Baixos, Espanya havia fet els seus deures.

A més, tal com va afirmar el seleccionador, Les Guerreres ixen reforçades del Preolímpic, perquè van caure davant el seu botxí en l’últim Mundial amb marge mínim (26-27). Va ser un dol molt disputat en què les espanyoles van dominar molt de temps per a, al final, verse superades de nou per les holandeses. No va haver-hi fermall d’or a la classificació, però sí festa. A més, amb un preciós gest de tots dos equips celebrant junts, al final del partit, que estaran en els pròxims Jocs Olímpics. ‘Sweet Caroline’ a l’uníson, derrota dolça i a París.

Més bitllets olímpics en la Comunitat

La classificació olímpica de Les Guerreres se suma a altres que esta temporada ja s’han viscut en la Comunitat de l’Esport. No fa massa. Al gener, el camp d’hoquei del poliesportiu Verge del Carmen-Beteró va ser, una vegada més, escenari de somnis per a la Selecció Espanyola d’Hoquei Herba. Per als i les Redsticks. En sòl valencià es va disputar un dels Preolímpics on 16 seleccions es van donar cita per a lluitar per alguna de les sis places disponibles per a París 2024. I allí, les dos seleccions espanyoles -masculina i femenina- van tornar a celebrar el passaport com ja va ocórrer en 2019. La capital del Túria és un absolut talismà per a Espanya en una disciplina que fantasia amb tornar a tocar metall olímpic com a Pequín, Atlanta o aquell icònic or de les xiques a Barcelona.

A més, en la Comunitat Valenciana s’han protagonitzat este curs altres gestes que han portat a esportistes espanyols directes a l’olimp. Una de les més recordades, la de Tariku Novals en la Marató València Trinidad Alfonso Zuric. Va volar. Tant que va segellar el seu bitllet i es va convertir en el nou recordista espanyol de marató amb una espectacular marca de 2.05:48. Després d’ell, el segon espanyol va ser Yago Rojo, que també va aconseguir l’objectiu olímpic a la ciutat.

A Tariku es va sumar en el mateix esdeveniment Majida Maayouf, qui va travessar la meta en 2.21:27, aconseguint el millor temps de la història nacional en la distància en categoria femenina. És més, les tres primeres classificades de la Marató de València del desembre passat van entrar per davall del rècord d’Espanya. Marta Galimany va destrossar el seu propi i Fatima Azaharaa va parar el crono després de la campiona. En running, València és terra de rècords… i també talismà olímpic.

Compartir: