La Comunitat de l’Esport obri les portes d’un Preolímpic clau per a Les Guerreres

Les Guerreres, amb les valencianes Lara González i Paula Arcos en les seues files, es juguen des d'este dijous el passaport als Jocs Olímpics de París a Torrevieja

Les Guerreres li la juguen en la Comunitat de l’Esport. El bitllet per als Jocs Olímpics de París es decidix a Torrevieja, on a partir d’este mateix dijous i fins al diumenge 14 d’abril es disputa un Preolímpic femení d’handbol que a la Selecció Espanyola de les valencianes Lara González i Paula Arcos li ha oferit un grup de molta alçada.

El combinat d’Ambros Martín buscarà a partir d’este dijous (davant el coco, la República Txeca, a les 18:30h) un dels dos passaports disponibles per als Jocs, en format liguilla a un partit en seu única. A més de les txeques, que conformen el principal rival a batre, el grup el completen Països Baixos, els botxins en el passat Mundial, i l’Argentina. Són, casualment, els mateixos oponents de la segona fase (Main Round) d’eixe últim Campionat del Món, en què l’equip espanyol no va poder accedir als quarts de final i, per tant, va quedar sense la classificació olímpica que ara es decidix. No va més.

Aquella ferida és un al·licient més per a les espanyoles davant el conjunt txec que lidera Markéta Jeřábková, màxima realitzadora del passat Mundial. El partit serà en el Palau dels Esports Tavi i Carmona, precisament un escenari en el qual Espanya va fer ple de victòries en el Mundial 2021. L’ambient convida a la positivitat, perquè la realitat és que la cita d’este dijous serà determinant per a començar a debatre les opcions de classificar entre les dos primeres. Una victòria deixaria encarrilada la classificació a l’espera del partit del divendres davant l’Argentina, teòricament el rival més assequible i davant el qual mai s’ha perdut (va ser l’únic al qual es va guanyar en aquella infausta Main Round mundialista de 2023).

Per al vestuari, arrancar el Preolímpic davant l’ogre és “una bona manera de començar al 100%”, tal com indiquen Lara González i Paula Arcos en declaracions al Proyecto FER. “Venim rodades després d’haver jugat, amb molt bones sensacions, dos partits classificatoris per a l’Europeu de finals d’enguany”, asseguren ambdues.

L’equip es troba en plena renovació generacional i arriba al torneig en un bon moment després d’haver tancat diumenge passat a Lanzarote la seua classificació per al pròxim Europeu d’Hongria, Suïssa i Àustria amb diverses jornades d’antelació. La participació en el Preolímpic es tancarà el diumenge davant Països Baixos, que és un altre favorit per a aconseguir el bitllet als Jocs de París i ‘bèstia negra’ espanyola, ja que es manté invicta davant les ‘Guerreres’ des de 2016.

Les aspiracions del seleccionat nacional, que aspira a la classificació per a uns Jocs per quarta vegada consecutiva, passen per arribar al dol amb les neerlandeses amb els deures fets i el bitllet a París en la butxaca. Ambros Martín compta amb les mateixes 19 jugadores amb les quals va treballar en l’última concentració de classificació a l’Europeu, ja que l’única descartada ha sigut Paulina Pérez Buforn.

Espanya i la República Txeca obriran el Preolímpic en una jornada en la qual també es disputarà la trobada entre Països Baixos i l’Argentina, en el mateix escenari, a partir de les 21 hores.

Horaris

República Checa – España (18:30h)
Países Bajos – Argentina (21:00h)

Países Bajos – República Checa (18:30h)
Argentina – España (21:00h)

República Checa – Argentina (15:30h)
España – Países Bajos (18:00h)

Compartir: