Un mundial per a confirmar el ressorgir de la gimnàstica rítmica

La seleccionadora Alejandra Quereda confia a aconseguir a València el bitllet per a París 2024 en modalitat individual

Alejandra Quereda va assumir el repte de convertir-se en seleccionadora nacional per a la modalitat individual. Era 2018. L’alacantina, al costat dels altres membres de la Federació, és una de les responsables del ressorgir d’un esport que no s’havia pujat al podi precisament des de 2016, quan ella capitanejava l’equip. L’any passat, el combinat espanyol va tornar a ajudar-se a pujar en els calaixos en l’Europeu i en el Mundial.

Espanya ja té el bitllet per a París 2024, només falta el passatge en modalitat individual que es podrà aconseguir en el Mundial que es disputa a València del 23 al 27 d’agost. «La il·lusió que et dona poder competir a casa és inigualable, però cal controlar aqueixes sensacions que genera, l’emoció, s’ha de treballar en la concentració durant tota la competició», explica Quereda.

Reconeix que ara pateix «més» durant el transcurs de les competicions. «Estic més nerviosa que quan estava jo en els tapissos, es treballa molt i no pots controlar el que ocorre durant la competició». Així que assumeix el seu paper: «Els manem energia des de fora, aportant els coneixements i l’aprenentatge que ens ha donat l’esport durant la nostra etapa com a professionals. Els deixem que gaudisquen al màxim d’aquest moment, quan demostres a tots aqueix treball que has fet en l’ombra», continua.

Espera Quereda que Fira València, on se celebra el Mundial, lluïsca un ambient envejable: «Haver celebrat el nacional a València ens ha vingut bé per a posar-nos en situació, i a l’afició també per a entrar en la manera competició».

«La Fundació Trinidad Alfonso, a través del projecte FER i de la seua aposta per donar suport a la gimnàstica i els grans esdeveniments esportius, està permetent el creixement d’aquest i molts altres esports al nostre país, creixent sempre sobre una base sòlida», afig l’olímpica. Precisament aqueixa aposta per la base augura un bon futur a la gimnàstica rítmica espanyola: «Hi ha potencial per a poder assegurar i garantir l’èxit d’aquest esport a mitjà i a llarg termini».

Compartir: