La Comunitat s’uneix a la revolució de Polina Berezina i Sara Bautista

4.000 gimnastes inscrites en rítmica i unes 5.000 a les escoles municipals confirmen l’auge d’aquest esport

«Per a la Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana tindre un Mundial de rítmica aquest estiu, del 23 al 27 d’agost, és la confirmació del nostre esport. Precisament, perquè la rítmica valenciana porta diverses temporades demostrant la seua consolidació constant, no solament en l’àmbit local, autonòmic o nacional, sinó també en el panorama internacional», afirma Concepción Rico Canet, presidenta de la Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana.

La gerent, destaca l’alt nivell de les entitats territorials: «Tenim la sort de comptar, en la nostra terra, amb alguns dels millors clubs de tota Espanya, cosa que significa comptar també amb les millors esportistes, en les seues diferents modalitats, ja siga individual com a conjunts». Una de les claus de l’èxit de la rítmica està precisament en la cura i treball de la pedrera: «Si contemplem els resultats dels últims Campionats d’Espanya o Nacional Base de gimnàstica rítmica, podem veure com la bandera de la Comunitat Valenciana, la nostra Senyera, sempre és present en quasi tots els podis.

Destaca Ric noms que lideren la «revolució» de la gimnàstica individual com «Polina Berezina i Alba Bautista», així com joves que donaran molt a parlar «Lucía González o Marina Cortelles».

«La gran prova d’aquesta consolidació podem veure-la en els equips nacionals de conjunts. L’equip sènior, amb les valencianes Patricia Pérez i Mireia Martínez, van aconseguir la classificació olímpica per a París 2023. I el conjunt júnior està compost en la seua majoria per gimnastes de la nostra comunitat: Lucía Muñoz, Daniela Picó, Celia Rodríguez i Alba Vidal. I, també, en júnior, tenim a la gimnasta individual Violeta Bacigalupo», reivindica la presidenta de la FGCV.

4000 gimnastes inscrites en rítmica i al voltant de 5000 a les escoles municipals i a les escoles dels propis clubs són les xifres d’un esport que cada dia es consolida més. Per a concloure, Rico agraeix el suport d’entitats com la «Fundació Trinidad Alfonso, al costat de les institucions públiques».

Zoom a l’esport publicat a les Províncies per Lourdes Martí

Compartir: