El PAC CV celebrarà 27 esdeveniments en la Comunitat Valenciana en l’edició 2024-25

Esta iniciativa de la Fundació Trinidad Alfonso al costat del Comité Olímpic Espanyol impulsa des de 2016 la celebració de grans esdeveniments esportius en les tres províncies de la Comunitat Valenciana
La Copa del Món de Triatló a València o la Copa Faulcombridge de Tenis, alguns dels esdeveniments més destacats d’esta edició amb 27 competicions

El Programa de Apoyo a Competiciones de la Comunitat Valenciana (PAC CV), impulsat pel Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso, va presentar a Madrid la seua novena edició. Este programa perseguix l’objectiu d’atraure la celebració d’esdeveniments nacionals i internacionals a la Comunitat Valenciana i, per a això, va reunir en la seu del COE als presidents de bona part de les 25 federacions que enguany es beneficiaran de les ajudes d’esta iniciativa.

El PAC CV és un dels projectes que donen cos a la Comunitat de l’Esport i es tracta d’una iniciativa impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso i el Comité Olímpic Espanyol. L’objectiu és el de reforçar i promocionar competicions esportives, ja siguen nacionals o internacionals, a Alacant, Castelló i València, de manera que acabe ampliant l’oferta esportiva per a continuar convertint la Comunitat Valenciana en un aparador turístic esportiu de primer nivell. Esdeveniments com els impulsats per Taekwondo, Tenis de Mesa, Hoquei o natació que superen el més de 1.500 participanes cadascun, són una representació del que cerca i fomenta este programa.

En esta novena edició se celebraran 27 esdeveniments, dels quals 12 tenen caràcter internacional i 15, nacional. En total, està previst que prop de 18.000 esportistes competisquen en la Comunitat Valenciana gràcies a este programa esportiu.

Impuls econòmic i alt nivell esportiu en la Comunitat de l’Esport

“Per a la Fundació Trinidad Alfonso, el Programa de Suport a Competicions és un programa fonamental dins del nostre pla de treball perquè ens ajuda a nodrir d’esdeveniments la Comunitat València i, amb això, construir la Comunitat de l’Esport en la qual creem. La nostra activitat es dividix en tres línies molt clares: esport d’elit (que comprén esportistes i clubs), deporte base i la celebració d’esdeveniments esportius de primer nivell en la Comunitat Valenciana, que és on encaixa este programa d’ajudes. L’objectiu final és el de posar en el mapa a la Comunitat Valenciana i que es convertisca en un focus d’esdeveniments esportius que, a més, atraguen turisme i tinguen un impacte econòmic en les tres províncies”, va explicar Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso. “Vull agrair al Comité Olímpic Espanyol i al seu president, Alejandro Blanco, l’ajuda i excel·lent predisposició per al desenvolupament del PAC CV. Gràcies a este acord podem fer més gran l’esport en la Comunitat Valenciana i, per consegüent, a Espanya, ja que cada any es demostra l’enorme capacitat de les diferents federacions per a l’organització d’esdeveniments d’enorme nivell”.

El pressupost global d’este programa rondarà esta edició els 700.000 euros, encara que l’import que rep cada esdeveniment no és el mateix. L’assignació final ve determinada pel pressupost i magnitud de l’esdeveniment, així com pel nombre d’esportistes participants que vinguen de fora de la Comunitat Valenciana.

Compartir: