La Supercopa Isabel Fernández s’aferma en el circuit del judo nacional

1.200 esportistes van participar en l'esdeveniment de la històrica judoka alacantina

Les promeses del judo nacional van omplir este passat cap de setmana el Centre de Tecnificació d'Alacant

És ja una cita clàssica i de referència en el calendari competitiu espanyol. La Supercopa de Judo, que porta el nom de la millor judoka espanyola, Ia alacantina Isabel Fernández, ha tornat a ser un èxit en participació i nivell esportiu este passat cap de setmana. 1.200 judokes de les categories infantil i cadet de 16 comunitats autònomes, el futur d’esta gran disciplina olímpica, van competir en este escenari immillorable, organitzat pel Judo Club Alacant i el club Atlètic Montemar, per delegació de Real Federació Espanyola de Judo. L’acte inaugural, de caràcter festiu i participatiu, va ser a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala, acompanyat del Director General d’Esports de la Comunitat Valenciana, Luis Cervera. També van ser presents en esta obertura el director de projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, Daniel Olmos i Salvador Gómez, president de la Federació Valenciana de Judo. La Supercopa Isabel Fernández és un esdeveniment oficial i classificatori per a la fase final del campionat d’Espanya, però al qual també assistixen esportistes de federacions estrangeres atrets per l’alt nivell d’esta convocatòria. Judokes de França, Portugal, Anglaterra i Andorra van entrar a combatre als 8 tatamis instal·lats en el pavelló del Centre de Tecnificació.

Els i les esportistes de la Comunitat Valenciana van tornar a destacar un any més en totes les categories; així com els de les federacions aragonesa, madrilenya i canària en el medaller de cadets; Madrid, Aragó, Catalunya i Portugal en l’apartat d’infantil d’elit i Andalusia, Aragó i Catalunya en infantil de promoció.

Més de 3.500 persones han assistit a la competició al llarg de tot el cap de setmana, amb el que l’impacte econòmic per a la ciutat s’estima en prop d’un milió d’euros. Es tanca, per tant, esta edició, amb un balanç molt positiu. No sols pel que respecta als resultats esportius, sinó també als objectius obtinguts en interacció ciutadana, sempre presents en esta convocatòria. Amb esta finalitat, s’han organitzat activitats esportives en família per als més xicotets, amb més de mig miler de participants. També, tallers de conscienciació mediambiental, duts a terme per Aigües d’Alacant, així com la participació en el muntatge i instal·lació de persones inscrites en campanyes d’inserció social.

De manera paral·lela, i per primera vegada en esta Supercopa, es va celebrar el Campionat Nacional de Katas de categoria absoluta, al qual van assistir judokes des de 1r a 6é DONEN. El públic va poder gaudir de les tècniques realitzades per les millors parelles d’Espanya i de medallistes mundials europeus.

Amb una organització exhaustiva i una reconeguda i esplèndida ambientació, la Copa d’España Isabel Fernández va rebre en 2020 el premi Emprén Esport 2020 com a segon millor projecte turístic de la Comunitat Valenciana. Actualment, està dins del programa de suport a competicions PAC CV, impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso i el Comité Olímpic Espanyol (COE), i també compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant, la Diputació d’Alacant, la Conselleria de Cultura, Aigües d’Alacant.

Compartir: