El tir olímpic internacional ja mira a València

El Gran Premi Internacional de la Comunitat Valenciana de Fossat Olímpic arranca este divendres amb més de 200 tiradors inscrits

Els millors tiradors del panorama nacional i internacional assenyalen València en el mapa. La seu de la Societat Valenciana de Caça i Tir de Cheste viurà este cap de setmana el Gran Premi Internacional de la Comunitat Valenciana de Fossat Olímpic, i més de 200 competidors es donaran cita en les seues instal·lacions des d’este mateix divendres, en una jornada d’entrenaments. No serà fins al dissabte, a partir de les 10h, quan arrancada la competició oficial, que tindrà a grans figures de la disciplina com Fátima Gálvez, vigent campiona olímpica en la modalitat mixta que es va estrenar en els Jocs de Tokio.

Fàtima no sols és una tiradora amb or en el seu palmarés que passarà per la Comunitat de l’Esport en ple any olímpic, sinó que a més ja va brindar a la Federació Espanyola la seua primera plaça per als JJOO de París d’este estiu, quan va aconseguir la final del Mundial de Croàcia en 2022. Per a l’andalusa, el campionat de Cheste és l’avantsala a un intens calendari, que la portarà a competir en l’Europeu de Lonato, a Itàlia, el mes vinent de maig. És la seua cita marcada, però a més aterra en la Comunitat enmig d’una gran temporada. Dos plates, en les Copes del Món de Doha i el Caire en els últims quatre mesos, així ho acrediten.

Paula Morcillo, tiradora del Proyecto FER

Al costat de Fàtima no podrà estar Alberto Fernández, el company inseparable amb el qual va aconseguir aquell històric primer or olímpic de la història del tir nacional. El madrileny era un altre dels reclams del Gran Premi, però va ser convocat per a l’Emir Cup de Doha i no podrà assistir, igual que el júnior Andrés Garcia, primer en el rànquing nacional absolut enguany malgrat la seua edat. Sí que estarà, per part seua, la tiradora FER Paula Morcillo, segona dama júnior del rànquing a Espanya.

I és que el torneig, celebrat a través del programa d’ajudes a competicions PAC CV, impulsat pel Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso, obri el seu teló per a diferents categories (Sènior, Dames, Veterans, Veterans màster, Júniors i Adaptat) i també destaca a altres figures de la Federació Valenciana que competiran en el focus del tir olímpic nacional, com l’esportista Manuel Murcia, segon del rànquing nacional, i l’esportista adaptat Adríán Becker, que és segon en el rànquing mundial i primer en el nacional de la seua categoria.

Compartir: