L’edició més disputada de la CV Olympic Week de vela

La regata, organitzada per la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana dins del programa PAC_CV, va proclamar este diumenge als campions nacionals de classe IQFoil a Santa Pola

A Torrevieja, també es van decidir els vencedors de la Copa Nacional de les classes Europe i Flying Dutchman

L'esdeveniment va arrancar el passat 1 de febrer i ha sigut escenari de huit títols nacionals, amb més de 700 inscrits englobant esportistes i tècnics

La novena edició de la Comunitat Valenciana Olympic Week va tancar este diumenge la persiana d’un dels esdeveniments de vela més nombrosos i disputats de la temporada. Organitzada per la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana dins del programa d’ajudes a competicions PAC_CV -impulsat per la Fundación Trinidad Alfonso i el Comité Olímpic Espanyol-, va posar el llaç a tres setmanes de competició proclamant als campions d’Espanya de IQFoil en el Club Nàutic Santa Pola i als vencedors de la Copa Nacional de Europe i Flying Dutchman en el Real Club Nàutic Torrevieja.

D’esta forma, la CV Olympic Week ha assegurat espectacle en la costa valenciana, fent que la Comunitat de l’Esport haja tornat a viure el seu mes més nàutic. I és que, al mateix temps que s’han decidit huit títols nacionals, este passat cap de setmana han competit, de manera simultània, les classes de ILCA 4, ILCA6 i 420 en el Real Club Regates d’Alacant, les flotes de Waszp, F18, Classe A, Hobie Cat 16 i Patí a Vela en el Real Club Nàutic de València i les modalitats de Techno Plus, Raceboard i Windsurfers que han compartit seu amb els IQFoil.

La nova classe olímpica de vela, IQFoil, va celebrar el Campionat d’Espanya durant la CV Olympic Week a Santa Pola. Durant quatre dies, l’elit nacional d’esta modalitat va competir pel títol tant en absolut com en categoria U19 i U17.

Enfrontant-se a diverses condicions de vent, a dies de calma i a dies amb la mar regirada, Fernando Lamadrid (CNPS) es va convertir en el campió d’Espanya de la temporada, després de 6 eslàloms i 5 CR. Segon va ser Jorge Aranzueque (CNSP) i, tercer, Guillermo Segú (CNS). En categoria femenina, el podi va tindre bandera balear, en col·locar-se Bàrbara Winau (CN s’Arenal) en primera posició, seguida de les seues companyes de club Caterina Tomás i Ariadna Patiño.

En U19, amb tres eslàloms completats, el podi masculí el van completar Pau Hernández (RCNV), Alejandro Pascual (CNACB) i Ilya Stepanov (RCNT) i el podi femení per Diana Kucher (CNB) i Ainara Arrizabalaga (CNACB). Altres tres eslàloms per als U17 van deixar un medaller en categoria masculina compost per Gonzalo Ruiz (CNSP), Enrique Parres (CNSP) i Jorge Momparler (CNJ), i en categoria femenina l’or li ho va guardar Martina Mantovani (RCNV) i la plata per a Alba Moreno (CRM).

Al mateix temps, a Torrevieja, les modalitats d’Europe i Flying Dutchman van posar en joc la Copa d’Espanya. En la seu alacantina, més de mig centenar de regatistes van barallar pel triomf nacional durant tres jornades de regates, obertes fins a l’última mànega.

Tant va ser així que el cap de la classificació general de Flying Dutchman va acabar amb un empat després de les 8 regates disputades. I gràcies a dos victòries consecutives en la sexta i sèptima pispa de campionat, el tàndem format per Francisco Jose Martinez (RCNT) i Jose Luis Ruiz (RCNC) va alçar la Copa d’Espanya, seguits de la tripulació del CN Altea composta per Marco Sevila i Tom Greten. El bronze li ho va penjar la dupla local conformada per Ginés Romero (RCNT) i Álvaro Moreno (RCNT).

En la Copa d’Espanya d’Europe, el català Ramón Figueras (CVP) va saber defendre la seua posició de lideratge durant tota la regata, convertint-se en el vencedor nacional, seguit d’Alejandro Pareja (RCNT) i Pere Renteria (CNMN). Entre les dones van destacar les grans actuacions de Sara Ayats (CNE), Emma Cabré (CNM) i Leonor Romero (RCNT) que se situen en el top tres.

Però més enllà d’estos títols nacionals, durant el tercer cicle de regata, la CV Olympic Week va resoldre el seu medaller per a 12 modalitats més de Vela Lleugera ja que a Alacant es van proclamar els campions d’ILCA4, ILCA6 i 420 de la novena edició del campionat. A València es van conéixer els vencedors 2024 Waszp, F18, Classe A, Hobie Cat 16 i Patí a Vela, i a Santa Pola també es van encimbellar els millors de Techno Plus, Techno Plus sub17, Techno Plus sub15, Raceboard i Windsurfer.

Les millors imatges de la CV Olympic Week 2024

Compartir: