El valencià Andrés Santamarta seguix el deixant de Carlos Alcaraz en la Comunitat de l’Esport

Es corona campió de l'ITF J300 Villena - Memorial Eduardo Ferrero, un títol que compartix amb el tennista murcià

Un altre any més el torneig internacional sub18 més important d’Espanya es va celebrar en la Comunitat de l’Esport i va finalitzar amb un campió espanyol. El valencià Andrés Santamarta, amb 17 anys acabats de complir, es va proclamar campió del torneig i va deixar clar que hi ha tennistes espanyols per a estona. I és que hui dia només hi ha 5 jugadors espanyols dins del Top100 mundial, i només dos en el Top50: Alejandro Davidovich i Carlos Alcaraz.

Precisament Davidovich i Alcaraz han sigut campions del torneig que este diumenge va coronar a Santamarta. El valencià va aconseguir alçar-se amb el títol sense cedir un sol set en tot el torneig. Una autèntica gesta. En la final contra Stiles Brockett, jugador de la Ferrero Tennis Academy, tots dos van començar molt nerviosos. La gran quantitat de públic i la possibilitat de guanyar el prestigiós torneig pesava. Així i tot, els colps eren bons i el ritme del partit es va anar intensificant. La igualtat del primer set en la mort sobtada. Santamarta va aprofitar la baixada del seu rival després de perdre la primera manga, i es va posar break a dalt en la segona. Va jugar amb molta més confiança. L’americà no va poder recuperar-se i acabe cedint per 7/6 6/2.

La final femenina es va desenvolupar de manera similar. A totes dues contrincants els va costar l’inici pels nervis i a poc a poc van anar incrementant el ritme i el nivell dels punts. Jeline Vandromme, la principal favorita, amb un tenis molt agressiu se situava amb avantatge per a guanyar el primer set i encarrilar el títol. Si bé, la kazakh Sonja Zhiyenbayeva no es va rendir i assoliment remuntar un partit que se li havia posat costa amunt: de 5/3 de Vandromme a 7/5 per a ella. Un colp dur que va descentrar a la belga i aprofite Zhiyenbaeva per a imposar-se amb claredat en la segona mànega: 7/5 6/0.

En la cerimònia de premis es va comptar amb la presència de diverses autoritats. A destacar la de Laura Ferrero, qui davant l’absència del seu germà (Juan Carlos Ferrero es troba competint a Miami al costat de Carlos Alcaraz i part de l’equip de l’Acadèmia) va acudir al lliurament de premis on es va recordar al seu pare: Des que fa tres edicions el pare de tots dos morira durant la consecució d’este, el torneig va passar a dir-se Memorial Eduardo Ferrero, en agraïment a la seua gran labor quant a la promoció del tenis a la Comunitat Valenciana.

El torneig culmina amb gran èxit i moltes ganes de continuar veient créixer a les joves promeses que han participat en el certamen enguany. El mateix no seria possible sense el suport del suport privat com Head, Refix, Snacks ElValle, Postres Reina, Isdin, OVB i la Fundació Trinidad Alfonso com a entitat impulsora de l’esdeveniment a través del programa de suport a competicions PAC CV, desenvolupat al costat del Comité Olímpic Espanyol (COE).

Compartir: