El rem autonòmic exhibeix força en la Lliga Nacional de Rem de Mar celebrada a Alacant

La quarta data de la II Lliga Nacional Iberdrola de Rem de Mar i la segona regata de la competició autonòmica ha tingut lloc el passat cap de setmana en les instal·lacions del Real Club Regates Alacant. El dissabte 17 i diumenge 18 es van viure sengles intenses jornades de rem, en les quals van participar més de 140 esportistes que van oferir un alt nivell de competitivitat. Aquest campionat està secundat pel programa d’ajudes a competicions PAC CV i impulsat pel Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso. L’esdeveniment, a més, va tindre el marc de la campanya ‘La Comunitat Valenciana, la Comunitat de l’Esport’.

La jornada del dissabte va acollir les eixides de les categories juvenil i absolut en la Lliga Nacional, amb les modalitats C4X+ i C1X respectivament, i un recorregut de 6.000 metres. El triomf en el grup de juvenils va ser per a les xiques de Club Esportiu de Mar Clot de L’Illot El Campello i els xics de Real Club Nàutic Torrevieja. En l’edat absoluta, el representant de Club Nàutic Santa Pola va guanyar la prova masculina, mentre que Club de Rem Castropol, pertanyent a la Federació Asturiana, va finalitzar l’eixida femenina en primera posició.

Durant el primer dia de competició també es va disputar la competició autonòmica en diferents proves cadets (C4X+) i veteranes (C1X i C2X), la distància de les quals es va establir en 3.000 metres; i absolutes (C2X). Real Club Nàutic Calpe es va imposar en les mànegues femenines de joves i Real Club Nàutic Torrevieja va fer el propi en el grup masculí d’aquesta categoria. Club de Rem Castropol, que va acudir a aquesta regata com a club convidat, va véncer en l’absolut femení de dobles i Real Club Regates Alacant es va emportar l’or en l’eixida masculina. El club alacantí, a més, va dominar tres de les quatre mangues de veterans, mentre que Club Nàutic Altea va guanyar el dobles femení.

Domingo

La regata del diumenge en la modalitat de Lliga Nacional va quedar reservada per a les embarcacions dobles de cadets i juvenils; i el C4X+ i dobles mixt en l’edat absoluta. Club Marítim Linense, de la Federació Andalusa, va véncer en les proves cadet masculina i juvenil femenina; les cadets de Real Club Regates Alacant van ser les primeres en la seua mànega i els juvenils de Real Club Nàutic Torrevieja van dominar la seua eixida. Els èxits del club de Torrevieja es van completar amb altres dos triomfs, en la categoria absoluta femenina i mixta d’aquesta Lliga Nacional, mentre que el club amfitrió va guanyar l’absolut masculí.

La competició autonòmica del diumenge també va tindre el nom propi de Real Club Regates Alacant, els representants de les quals van véncer en les quatre proves disputades, corresponents al C4X+ i el dobles mixt de veterans i a la categoria de SCM (formada per persones que han superat un Càncer de Mama). El pròxim esdeveniment de la Federació de Rem de la Comunitat Valenciana és l’III Desafiament Cent Palades Solidàries, que tindrà lloc el dissabte 15 d’octubre a Alacant.

Compartir: