El major festival internacional d’esports urbans aterra de nou a València amb noves categories esportives

La capital valenciana acollirà un any més el València European Skate Open (VESO 2022) els pròxims 30 de setembre i 1, 2 d’octubre, organitzat per la Federació de Patinatge Comunitat Valenciana i el Club Esportiu URBNS i amb el suport de la Real Federació Espanyola de Patinatge. L’esdeveniment se celebrarà en La Marina Nord i tindrà noves disciplines esportives aquàtiques com el surf, SUP Race o parkour.

València es convertirà en la capital del skate un any més durant tres dies gràcies al festival d’esports urbans VESO 2022. L’esdeveniment, que se celebrarà els pròxims 30 de setembre i 1, 2 d’octubre, estarà replet de competicions, tallers, classes i concerts, entre altres activitats.

Entre les novetats d’aquesta edició, el festival canviarà d’ubicació a la Marina nord, la qual cosa permetrà incorporar el surf, SUP Race i parkour a les categories esportives amb les quals ja compta el festival i entre les quals destaquen el skateboarding, roller freestyle, escúter o surf skate.

Durant tres dies, més de 400 esportistes de tot el món es donaran cita per a participar en els diferents campionats europeus que se celebraran en el marc d’un dels festivals d’esport urbà més reconeguts internacionalment.

Amb un aforament de 15.000 persones, VESO oferirà també tallers, exhibicions d’art urbà i concerts. A més, en aquesta edició s’ha ampliat la zona de foodtracks i market amb nous llocs perquè gaudisquen els assistents. De la mateixa manera, s’ha posat en marxa el seu programa Zero Waste, amb el qual es converteix en un festival sostenible mediambientalment.

Segons Josep Miquel Moya, director general de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, “aquesta edició és la prova de la consolidació del festival i la seua reinvenció amb la incorporació de nous esports”.
Per part seua, Javier Mateo, regidor d’esports de l’Ajuntament de València, va incidir en què VESO ofereix l’oportunitat d’obrir el món de l’esport al patinatge i donar veu als esports minoritaris. A més, va apuntar que és un festival sostenible des del punt de vista mediambiental.

Andrés Campos, diputat de Joventut i Esports va voler remarcar que “aquest festival transmet valors esportius i saludables a la societat”.

El gerent de la RFEP, Xavier Moyano, s’ha mostrat molt il·lusionat amb aquesta nova edició i ha apuntat que “aquest festival es convertirà en el més important d’esports urbans en tota Espanya”.
A més, Vicent Martí, president de la Federació de Patinatge CV, destaca que “amb la nova ubicació de l’esdeveniment hem aconseguit un VESO més complet, que acosta més els esports a la ciutadania”.

En aquest sentit, cal destacar que el projecte VESO compta amb el suport de la Federació Esportiva Municipal, la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, el Consell Superior d’Esports i la Fundació Trinidad Alfonso, que compta amb el programa PAC CV impulsat per la pròpia fundació i pel Comité Olímpic Espanyol.

A més, Iberdrola també ha col·laborat amb l’esdeveniment, ja que des de 2016 es va convertir en la primera empresa a fomentar de forma continuada la igualtat en l’esport entre homes i dones. A més, ha estés el seu compromís per la igualtat a més de 600.000 dones esportistes al llarg de 32 federacions esportives nacionals amb la qual comptem amb la Federació Espanyola de Patinatge, donant nom a més de 100 competicions, entre elles 32 ligaas.

Un programa replet d’activitats

Amb activitats per a tota la família, durant l’esdeveniment els assistents podran gaudir de tallers de roller derby, escúter, skate, longboard, longboard cruising, eslàlom i roller freestyle. A més, s’impartiran classes d’iniciació i nivell mitjà de les anteriors disciplines. Però, sens dubte, un dels reclams seran els concerts d’artistes de primer nivell, així com les diferents zones de market, kids i els foodtrucks que completaran aquest festival.

“VESO és un esdeveniment esportiu molt especial perquè reunirà en un mateix recinte a ridders de molt alt nivell, però també, oferirà als assistents l’oportunitat de gaudir d’un munt d’activitats paral·leles de cultura urbana que faran de VESO una experiència única a València”, apunta Llorenç Miralles, gerent de CE URBNS.

Informació

Lloc: La Marina de València (Marina Nord).
Data: 30 de setembre, 1 i 2 d’octubre.
Horari: divendres 30 (18.00-21.00 hores), dissabte 1 i diumenge 2 (10.00-22.00 hores).

Compartir: