Més de 20.000 persones inunden VESO València i ho consoliden com un dels majors festivals d’esports urbans d’Espanya

El festival d’esports urbans, VESO 2022, es consolida en una nova edició com un dels esdeveniments més importants del país en disciplines com el skateboarding, escúter i roller freestyle. Organitzat per la Federació de Patinatge Comunitat Valenciana i el Club Esportiu URBNS i amb el suport de la Real Federació Espanyola de Patinatge ha aconseguit congregar a més de 20.000 persones durant el cap de setmana.

L’esdeveniment, que s’ha celebrat en aquesta ocasió en La Marina Nord de València, ha comptat amb la participació de més de quatre-cents esportistes arribats de més de 21 països de tot el món. L’esdeveniment ha aconseguit penjar el cartell de “sold out” en totes les seues jornades i ha demostrat el gran èxit d’aquests esports entre els més joves.

Entre les novetats d’aquesta edició, el festival ha incorporat el surf, SUP Race i parkour a les categories esportives amb les quals ja comptava i entre les quals destaquen el skateboarding, roller freestyle, escúter o surf skate.

Durant tres dies, més de 400 esportistes de tot el món s’han donat cita per a participar en els diferents campionats europeus que s’han celebrat en el marc d’un dels festivals d’esport urbà més reconeguts internacionalment.

Quant als resultats de les principals competicions, el guanyador del València European Skateboarding Open 2022 en categoria masculina, ha sigut l’eslovac Richard Tury, mentre que Daniela Terol Méndez s’ha proclamat guanyadora tant del VESO 2022 com del campionat d’Espanya.

Pel que respecta al campionat d’Europa de Roller Freestyle Park, el primer lloc de la categoria masculina ha sigut per a Julien Cudot i en femenina per a Eneritz Quincoces, mentre que en la categoria Street el guanyador masculí ha sigut Joe Atkinson i la guanyadora de la categoria femenina Armelle Tisler. A més, l’espanyol Alex Pérez s’ha alçat amb el primer lloc del campionat europeu d’Escúter Park.

VESO també ha oferit tallers, exhibicions d’art urbà i concerts. A més, en aquesta edició s’ha ampliat la zona de foodtracks i market amb nous llocs perquè gaudiran els assistents. De la mateixa manera, s’ha posat en marxa el seu programa Zero Waste, amb el qual es converteix en un festival sostenible mediambientalment.

Cal destacar que el projecte VESO compta amb el suport de la Fundació Esportiva Municipal, la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, el Consell Superior d’Esports i la Fundació Trinidad Alfonso, que compta amb el programa PAC CV impulsat per la pròpia fundació i pel Comité Olímpic Espanyol.

A més, Iberdrola també ha col·laborat amb l’esdeveniment, ja que des de 2016 es va convertir en la primera empresa a fomentar de forma continuada la igualtat en l’esport entre homes i dones.

Compartir: