L’Enka Sports es proclama campió del primer European DNA sub20 de clubs a Castelló

El Surco Lucena acaba sisé i el Platges de Castelló gana a casa la final B

L’Enka Sports turc es va proclamar aquest diumenge campió de la primera edició de l’European DNA sub20 de clubs celebrat a Castelló al llarg del cap de setmana. El conjunt otomà, que havia dominat la seua trobada classificatòria el dissabte i les proves preliminars de la final el diumenge, va culminar la seua brillant actuació amb una victòria en ‘La Caça’ definitiva, on es va imposar amb un temps de 4.43.53. El subcampionat va ser per als britànics del Blackheath & Bromley, que van amenaçar fins i tot amb la remuntada en l’últim relleu, acabant segons amb 4.47.63. Va completar el podi l’AK Skoda Plzen txec, que va afrontar ‘La Caça’ en segona posició però va cedir un lloc per a acabar tercer amb 4.49.28.

L’Enke Sports va dominar la final A en les pistes Gaetà Huguet de Castelló, però va haver d’esperar fins a la tercera prova per a sumar la seua primera victòria individual. Va ser en el pes masculí, on Mustafa Efe Kuru va superar al txec Tomás Procházka per només nou centímetres amb un llançament de 16.63 m. Els triomfs turcs continuarien amb Ayetullah Demir en 110 m barres (14.48) masculí, la sub18 Ayça Fidanoglou en 800 m (2.12.49) femení, Emirhan Çiftçi en 400 m barres (53.79) masculí i Atilla Goktug Tasdelen en altura (1.97 m) masculina, a més de segons llocs en javelina, 100 m i 100 m barres femenins, i 4×400 m mixt. Amb 114 punts, l’Enka Sports afrontava ‘La Caça’ en primera posició, 18 punts (6 segons) per davant del Skoda Plzen, guanyador del 4×400 m mixt amb 3.33.29, la longitud femenina de la mà de Katerina Cermáková (5.65 m) i la javelina femenina amb Petra Sicaková (49.20 m). Les tres victòries parcials restants van ser obra del Blackheath & Bromley, que va tornar a demostrar la seua qualitat en les distàncies curtes amb els triomfs de Jodie Self en 100 m barres (14.35) femení, Faith Akinbileje en 100 m (11.82) femení i Jeriel Quainoo en 200 m (21.43) masculí.

Així, els Harriers londinencs arribaven a la prova final en tercera posició amb 5.3 segons de desavantatge respecte als txecs, una diferència que van aconseguir salvar per a aconseguir el subcampionat. En quarta posició va finalitzar l’Sparta Atletik danés amb 5.02.85, amb els noruecs de l’Oslo x Akershus en cinqué lloc (5.10.91) i l’espanyol Solc Lucena sisé (5.13.76).

En la final B, disputada anteriorment també aquest diumenge al matí, es va emportar el triomf el club amfitrió, el Platges de Castelló, després de fer un recital en ‘La Caça’. Els espanyols havien arribat al relleu final amb dos segons de desavantatge respecte al Team Lazio italià, però es van imposar amb solvència i un temps de 4.53.02 gràcies al bon fer de Mireya Arnedillo, Daniel Jarabo, Ariadna Montalbán i Adrián Gómez. Anteriorment, el Platges havia aconseguit dues victòries parcials en pes masculí amb Javier Cruz (15.02 m) i 800 m femení amb Andrea Rodríguez (2.19.12).