ASICS Penyagolosa Trails 2024 ja té data: del 19 al 21 d’abril

ASICS Penyagolosa Trails és present aquesta setmana en el Saló Ultra-Trail de UTMB, la fira més important d’aquest esport. Allí, ha revelat la data en la qual se celebrarà l’edició de 2024: del 19 al 21 d’abril. Les preinscripcions es realitzaran al novembre i desembre d’enguany i en les pròximes setmanes es detallaran algunes novetats relatives a l’esdeveniment. Una d’elles és que la Marató i Mitja complirà 25 anys, alguna cosa que poques carreres de muntanya han aconseguit.

Per això, des de l’organització ja es treballa en diferents iniciatives que serviran per a recordar com va començar la MiM i com ha evolucionat fins hui en dia, fins a arribar a convertir-se en una prova referent i emblemàtica en el calendari nacional i internacional. Aquests 25 anys de la MiM seran protagonistes en la pròxima edició de ASICS Penyagolosa Trails i també s’estan desenvolupant un nou projecte que té com a objectiu vertebrar el territori a través de l’esport i l’educació. En les pròximes setmanes es donaran més detalls.

Va ser en els anys 90 quan set muntanyencs van decidir fer la ruta de la Lluna Plena de Castelló a Sant Joan de Penyagolosa en un sol dia en comptes d’en dos. D’aquesta manera naixia la MiM, entre camins mil·lenaris que han servit de vies de comunicació entre masies i pobles i que han albergat nombroses peregrinacions al llarg de la història. En 1999, es va celebrar la primera edició de la MiM, quan hi havia poques carreres de muntanya en territori nacional.
A més de la MiM (60 quilòmetres), ASICS Penyagolosa Trails tindrà la 12a edició de la CSP (106 quilòmetres), que també és una carrera que s’ha convertit en referent de la ultra distància.

Compartir: