Orpesa acull el Boxam Internacional Elit

Aquest dimarts s’inaugura el Boxam Internacional Elit, que per quarta vegada consecutiva recala a la província de Castelló. En concret, 2022 portarà la millor boxa a la localitat d’Orpesa i, en concret, a la seua Carpa Multiusos, situada al carrer José Ribera Forner.

Més de 100 participants, pertanyents a 15 països, prendran part en el torneig internacional més important de boxa olímpica organitzada a Europa Occidental, que compleix la seua trenta-sisena edició. Anglaterra, Escòcia, França, Gal·les, Sèrbia, Mèxic, Cap Verd, Hongria, Bèlgica, Romania o Portugal buscaran posar les coses difícils a la cada vegada més important esquadra espanyola, que comptarà amb les seues principals figures. Entre elles, alguns dels homes que van ser presents en els Jocs Olímpics de Tòquio, cita en la qual el nostre país va aconseguir tres diplomes olímpics en aquesta disciplina. El torneig, destinat a la categoria Elit, comptarà tant amb participació femenina com masculina.

La inauguració oficial del Boxam Internacional Elit tindrà lloc el dimarts a les 16.00 hores, després de la qual cosa es disputaran els primers combats. El dimecres arribarà el segon dia de preliminars, la qual cosa donarà lloc a una jornada de descans, la del dijous. El divendres dia 11 s’escenificaran les semifinals masculines i les finals femenines, mentre el dissabte, últim dia de competició, arribaran les finals en homes.

El Boxam Internacional resulta possible gràcies a la col·laboració del Programa PAC CV, impulsat pel Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso, la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló/Diputació de Castelló i l’Ajuntament d’Orpesa/Orpesa.

El president de la Federació Espanyola de Boxa, Felipe Martínez, ha destacat el suport de totes les institucions, la qual cosa ha aconseguit que la boxa olímpica d’alta competició s’haja convertit en una constant a la Comunitat Valenciana i a Castelló: ‘Vull donar les gràcies a tots aquells que han fet possible la celebració d’una nova edició del Boxam Internacional. Els problemes, fruit dels convulsos temps que estem vivint, no han sigut pocs, però la il·lusió i l’esforç han fet possible que el torneig es convertisca en una realitat. L’any del centenari de la Federació Espanyola de Boxa és un orgull que diferents països acudisquen a aquesta nova cita amb la boxa. Espere que tots gaudisquen dels combats, en els quals veurem algunes figures, femenines i masculines, de talla mundial’.

Totes les sessions d’aquest Boxam podran seguir-se a través Comunitat Media.

Compartir: