La Comunitat de l’Esport se suma al Dia de la Dona animant a entrenar la igualtat tots els dies de l’any

La Comunitat de l’Esport ha volgut sumar-se, un any més, a la celebració del Dia Internacional de la Dona, que es commemora el pròxim dia 8 de març a tot el món. L’entitat presidida per Juan Roig vol adherir-se a aquesta lluita per la igualtat i l’apoderament femení amb un missatge aspiracional que segueix la línia d’edicions anteriors. L’objectiu és animar a entrenar la igualtat tots els dies de l’any.
Al llarg del dia 8, diferents esportistes, entrenadors i persones vinculades als diferents projectes impulsats o secundats per la Fundació Trinidad Alfonso llançaran aqueix missatge a través de les seues xarxes socials, i instaran els seus entorns i als seus seguidors a convertir-se també en entrenadors diaris de la igualtat.
El Projecte FER se sumarà a aquesta iniciativa amb una jornada especial del programa FER Play. Cada dia, els olímpics Montse Puche i Javier García traslladen els valors de l’esport en un col·legi de la Comunitat Valenciana. Aprofitant aquesta celebració, el dimarts estaran en un col·legi de Nules, acompanyats de Manoli Alonso, component de FER Entrenadors i especialitzada en la coordinació d’atletes que practiquen proves combinades. En aqueixa sessió, es parlarà de l’evolució de la dona en l’esport al llarg del temps.
Des del seu naixement, la Fundació Trinidad Alfonso ha tractat d’entrenar aqueixa igualtat diàriament. Per exemple, ha fet costat a més de 450 dones a través del Projecte FER i dels diferents programes de tecnificació que desenvolupen les Federacions autonòmiques. A aquests números, cal sumar a les joves a les quals, de l’una o l’altra forma, han arribat diferents accions impulsades per la Fundació, i que estan dirigides a inculcar els valors i beneficis de la pràctica esportiva: Dia de l’Esport, Esport a l’Escola + 1h EF, UniEsport, Maraton al Col·le o FER Play.
Representants de diferents col·lectius i projectes impulsats per la Fundació Trinidad Alfonso posaran veu a aquest missatge de “Entrenem la Igualtat”. Esportistes, emprenedors, federatius, clubs o exponents de València Ciutat del Running convidaren a la societat a entrenar i a posar en pràctica la igualtat dia a dia. José Antonio Redolat, Marta Fernández de Castro, César Sempere, Vanesa Huesa, David Leveq o Ana Pérez, Els Abelles Rugbi Club o el Club Handbol Elx seran alguns dels ambaixadors de la Fundació que s’uniran activament a aquest moviment.
Aquest passat any, a més, l’aposta per l’esport femení per part de la Fundació Trinidad Alfonso en la Comunitat Valenciana ha sigut molt important, com a evidència la celebració del Mundial d’Handbol i de l’Eurobasket, tots dos esdeveniments secundats per l’entitat que presideix Juan Roig. Igual que en món del running, on Letesenbet Gidey va reeditar el seu idil·li amb la ciutat de València en aconseguir el rècord del món femení de Mitja Marató. En aqueix àmbit, el del running, cal destacar la iniciativa ‘+ En Meta’, acció que Marató València impulsa al costat de Teika.

Compartir: