La Copa del Món de Triatló torna a València al setembre

• La Marina de València, marc únic per a la presentació de València WC 2022.
• La prova elit se celebrarà el 3 de setembre en el context de Mediterrània Triatló.
• MTRI València obrirà inscripcions hui a les 17.00 h i espera aconseguir els 3.500 inscrits.
• El triatló continua creixent en la Comunitat Valenciana des de la base, i quant a participació femenina.

La Copa del Món de Triatló de València s’ha presentat hui a l’entorn de la Marina de València, centre neuràlgic de la competició. La prova popular, Mediterrània Triatló València, dins de la qual s’emmarca la competició internacional, obri inscripcions hui a les 17.00 h, buscant convertir-se de nou en el referent popular del triatló de la província. La convocatòria ha estat dirigida per la periodista esportiva Esther Collado, referent de l’esport femení local i nacional, veu femenina indiscutible de retransmissions radiofòniques esportives. La convocatòria s’ha convertit en un fòrum de diàleg en el qual els protagonistes: Vicent Marzà, Conseller d’Educació, Cultura i Esport; Pilar Bernabé, Regidora d’Esports de l’Ajuntament de València; Andrés Campos, Diputat d’Esports; Juan Miguel Gómez, Director de la Fundació Trinidad Alfonso; José Hidalgo, President de la Federació Espanyola de Triatló; i Vanessa Huesa, Presidenta de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana han establit una conversa entorn del protagonisme del triatló a la ciutat de València, la repercussió de l’esport, l’auge i creixement del mateix des d’edats escolars, l’impacte econòmic i social d’una prova de caràcter internacional, la presència femenina en el nostre esport, i el suport indiscutible i necessari de les institucions.

En aquest sentit, el Conseller Vicent Marzà posava l’accent en la importància de l’esport no sols per a la ciutat de València, sinó per al conjunt de la Comunitat. “L’esport del triatló és un exemple de com s’ha de treballar. Un esport que ha crescut. Cada dia més xiquets i xiquetes el practiquen. Un esport que s’envolta de persones que el fan possible: esportistes, federacions, institucions… Que forma part d’aqueix moviment estratègic i esportiu que és la Comunitat de l’Esport”.

Des de la Fundació Trinidad Alfonso, el seu Director Juan Miguel Gómez reforçava la importància d’aqueix treball al voltant de l’eix ‘Comunitat de l’Esport’, posant en valor aqueix “repte fantàstic” que lideren juntament amb la GVA. “Un repte amb 2 nivells: l’àrea dedicada als joves, xiquets, escoles amb programes com Esport a l’Escola i Esport a l’Escola +1; i el de l’esport d’elit amb figures del triatló com Roberto Sánchez Mantecón o els entrenadors Roberto Cejuela o Jordi Jordà. Un projecte sòlid, amb la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, tant de bo els participants de prova popular valoren el privilegi que tenen d’estar en aquest entorn d’elit”.

La Marina de València és ja un referent internacional del triatló. “L’estadi del triatló per a la ciutat”, en paraules de la Regidora d’Esports, Pilar Bernabé, que ha destacat “l’impacte econòmic dels esports a les ciutats com una cosa irrefutable, especialment en els esports populars. Els esports deixen un impacte social i llegat indiscutible. Volem que els ciutadans vegen un exemple més d’aqueixa oferta de la ciutat. Per això València és ja un referent dins d’aqueixa postal que ens deixa el triatló. En aquesta edició de la Copa del Món de Triatló perseguim recuperar aqueix públic d’edicions anteriors”.

Andrés Campos va destacar la capacitat de gestionar l’esport segur des de la província, i l’indiscutible impacte econòmic i social de l’esport, amb figures excepcionals en el nostre entramat com la de la Fundació Trinidad Alfonso.

José Hidalgo, President de la Federació Espanyola de Triatló, “coincidint que la foto és excepcional, com ho és la relació amb la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, destacar que aquest model només existeix ací, no existeix en cap altre territori. Com tampoc existeix aquesta relació amb les institucions”. En els moments durs la ciutat s’ha posicionat com a fòrum i referent internacional, a través del triatló. No hi ha espai més icònic com València. València li ha donat molt al triatló. En aquesta setmana en la qual es parla tant del triatló, tenim la sort de comptar amb líders femenins, referents del nostre esport com Vanessa Huesa, i amb una regidoria, com la presidida per Pilar Bernabé, que hui lidera el Fòrum Ciutats de l’Esport, reunint diferents presidents de federacions espanyoles de diferents esports.

Respecte a continuar apostant per aquest protagonisme de València com a seu del triatló internacional, i continuar en aqueixa escalada de proves d’elit a la ciutat, tant Pilar Bernabé com José Hidalgo van mostrar el camí positiu i natural que s’està seguint per a poder parlar en uns anys d’una World Triathlon Sèries a la ciutat. “València ha anat construint un projecte amb prova nacional, Copa d’Europa, Copa del Món, Europeu… Pensem a crear la millor Copa del Món en 2022 i recuperar el triatló popular enguany, i la World Sèries arribarà de manera natural a la ciutat”, José Hidalgo.

La Presidenta de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, Vanessa Huesa, va agrair el paper de les institucions presents, totes elles involucrades amb la celebració de la Copa del Món de Triatló, i amb el nostre esport popular. Va destacar l’increment de llicències escolars, així com la participació cada vegada major de la dona en les competicions federades. Va remarcar des de la seua posició com una de les 3 presidentes de federacions autonòmiques de triatló al nostre país, la necessitat de continuar treballant per la igualtat en el nostre esport des de les administracions, apostant per referents que després es traslladen a l’esport popular.

Respecte a la competició popular, hui dia totes les seus del circuit tenen obertes les inscripcions, MTRI Alacant i MTRI Castelló compten ja amb 600 participants en cadascuna de les ciutats. El circuit MTRI 2022 espera aconseguir les xifres prèvies a la pandèmia. En aquest sentit, 2019 va ser l’última vegada que la competició es disputava sota el paraigua de Mediterrània Triatló. L’Organització planteja l’objectiu de 4.500 inscrits en les 3 seus. Hui a les 17.00 h obri inscripcions MTRI València.

Compartir: