Ana Molins: “La Nations Cup confirma a València com una de les capitals de l’hoquei mundial”

Cada vegada falta menys perquè València torne a convertir-se en l’escenari d’un nou esdeveniment internacional d’hoquei herba. La FIH Nations Cup es prepara per a aterrar, en la seua primera edició, en la capital del Túria on les Redsticks tornaran a exercir com a amfitriones.

De l’11 al 17 de desembre, el torneig internacional es disputarà en el camp d’hoquei del poliesportiu Verge del Carmen-Beteró i servirà com a torneig classificatori per a la FIH Pro League del pròxim any.

Parlem amb l’Host Manager de la FIH Hoquei Women’s Nations Cup València 2022, Ana Molins Seguí, per a conéixer en profunditat aquest nou esdeveniment internacional.

Com afrontes aquest nou repte, la Nations Cup, que celebra la seua primera edició a València?

Per al meu ser l’Host Manager d’aquest nou esdeveniment és un autèntic privilegi. Suposa un gran desafiament treballar en la coordinació dels esdeveniments que organitzem en la Federació d’Hoquei de la Comunitat Valenciana. Tindre l’oportunitat de ser l’Host Manager de la FIH Hoquei Women’s Nations Cup València 2022 és un repte que afronte amb molta il·lusió i respecte.

En què consisteix la competició?

Aquesta nova competició adquireix una gran rellevància ja que l’equip que quede com a primer classificat obtindrà una plaça per a disputar la FIH Hoquei Pro League 2024. A més, la Federació Internacional d’Hoquei ha apostat per València com a seu per a aquesta primera edició.

València s’ha convertit en una les seus més populars per a acollir els esdeveniments internacionals d’hoquei, què té d’especial aquest lloc?

La Federació d’Hoquei de la Comunitat Valenciana, com comentes, és una de les seus més populars per a albergar esdeveniments internacionals d’hoquei en els quals participen les seleccions espanyoles i això es deu, sens dubte, a la capacitat de la FHCV d’aconseguir recursos i gestionar-los de manera eficient. La FHCV es preocupa per involucrar a la seua plantilla en el desenvolupament dels esdeveniments, així com en la consecució de voluntariat i la cura d’aquest. A més d’aquesta part relacionada amb els recursos humans, se suma l’afecte amb el qual es construeixen i mantenen les instal·lacions d’hoquei.

El poliesportiu Verge del Carmen-Beteró s’ha convertit en el búnquer d’Espanya, tant de xics com de xiques, per què venen amb tanta freqüència ací?

La FHCV té un fort compromís amb la RFEH per a assegurar que les estades de totes dues seleccions siguen el més còmodes i satisfactòries possible intentant dur a terme totes les seues sol·licituds a nivell d’entrenaments en el camp, en el gimnàs, emmagatzematge de material, cessió de material i altres instal·lacions i serveis. A més, comptem amb dos camps d’hoquei herba en un estat molt bo i prompte podrem inaugurar el tercer camp. Això al costat de les facilitats logístiques i el clima de València, són els factors principals pels quals totes dues seleccions es troben ací com a la seua casa.

Les #Redsticks han aconseguit les seues últimes dues classificacions olímpiques (Riu 2016 i Tòquio 2020), han sigut campiones de l’Hoquei Finals Sèries, World League – round 2, Preolímpic i fins i tot la sub21 va ser campiona de l’EuroHockey, a què es deu aquests èxits esportius?

En qualsevol èxit esportiu, encara que directament no estiga relacionat, és important que les jugadores o la selecció s’assega en còmoda, com a la seua casa. Des de l’organització intentem donar les majors facilitats i esforçar-nos perquè la seua preparació, la seua estada i la seua competició es desenvolupe en òptimes condicions. Que guanyen els seus partits, aconseguisquen la classificació olímpica o es proclamen campiones a València, és mèrit d’elles i del seu staff.

Aquest estiu, has sigut regidora del Mundial de Terrassa, en els partits de la FIH Pro League 2022 en l’última Final Four de Madrid i has coordinat diversos esdeveniments internacionals d’hoquei a València, què pot aportar la teua experiència al Nations Cup?

Encara que el temps passa molt de pressa ja són quasi 7 anys estant relacionada d’una manera o un altre amb l’hoquei i la FHCV. Des de 2015, que vaig començar com a coordinadora de ticketing en la World League, fins ara han passat multitud d’esdeveniments autonòmics, nacionals i internacionals en les quals m’he desenvolupat com a coordinadora de ticketing, protocol, sport presentation i oficina de l’esdeveniment principalment. Això m’ha donat una visió global de les diferents àrees que per a la FHCV suposa un esdeveniment i, sobretot, m’ha permés treballar amb totes les persones treballadores i voluntàries que fan possible els esdeveniments d’hoquei a València. Conéixer els recursos amb els quals disposem crec que és la clau de poder traure el major rendiment possible i garantir el desenvolupament d’un gran esdeveniment com aquest.

Compartir: