Una marató de xifres per a gaudir dels 42K de València

La carrera que tindrà lloc el pròxim 4 de desembre compta amb el dispositiu mèdic més ampli de tot el país

La Marató València Trinidad Alfonso té ànima. L’ànima dels 30.000 participants la vida dels quals, almenys, durant les últimes 16 setmanes, ha girat entorn dels 42 quilòmetres de platí. Però també les de les milers de persones sense l’esforç de les quals la prova que se celebra el pròxim 4 de desembre no estaria a l’altura de les millors.

2.300 voluntaris posaran el cor i l’atenció tant en l’elit com en els corredors populars que seran tractats com a autèntiques estreles. Per a la cura de tots ells, un any més el doctor Luis Cort, al costat de la doctora Virginia López estaran al capdavant d’un dispositiu mèdic, en el qual col·labora Creu Roja, que compta amb xifres que li converteixen en el més ampli i important dels quals es despleguen en tot el país. Està encapçalat per un gran hospital de campanya habilitat en la zona de meta i les 31 ambulàncies que es col·locaran al llarg del recorregut i en la zona d’eixida i meta de la prova. 50 facultatius, essencialment mèdics anestesistes i intensivistas capacitats per a atendre possibles situacions greus, 65 diplomats universitaris en infermeria (DUE) i 70 tècnics en emergències sanitàries conformaran el gruix d’aquesta activació mèdica. Una mica més allunyat d’aquesta zona d’arribada hi haurà un segon hospital de campanya. 12 metges corrent, 7 socorristes patinadors amb desfibril·ladors, 180 estudiants de voluntariat sanitari, huit fisioterapeutes i un podòleg, completen aquest dispositiu.

Al llarg de 35 dies s’estén la labor de muntatge de, entre altres, 11.000 metres lineals de tanques, 484 sanitaris portàtils o els 8.000 metres quadrats que componen la superfície de la tarima del llac que acaben en l’arc d’arribada de la prova. Durant les 5 hores i 30 minuts de duració de la marató es repartiran 331.000 botellines d’Aquabona, 20.000 litres de Powerade, 60.000 gels Enervit i 80.000 peces de fruita. Sense tindre en compte les samarretes ni les medalles que els participants recolliran després de completar el recorregut de somni, les borses tant del corredor com de post fique compten amb 420.000 productes.

Zoom a l’Esport publicat a les Províncies per Lourdes Martí

Compartir: