La quarta edició d’Esport a l’Escola +1h EF portarà una hora extra d’Educació Física a 155 centres educatius

Aquesta iniciativa pionera, impulsada per Esport de la Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso, persegueix augmentar la pràctica esportiva en els centres educatius de la Comunitat.

Amb el retorn de les classes als centres educatius de la Comunitat Valenciana va tornar també el projecte ‘Esport a l’Escola +1h EF’, que aquest 2022 compleix la seua quarta edició. Es tracta d’una iniciativa que va nàixer i es desenvolupa amb l’objectiu d’augmentar el nombre d’hores destinades a l’assignatura d’Educació Física en 3r i 4t de Primària, a més d’impulsar la promoció de la pràctica de l’activitat física i de l’esport entre l’alumnat dels Centres Educatius Promotors de l’Activitat Física i l’Esport (CEPAFE) de la Comunitat Valenciana.

‘Esport a l’Escola +1h EF’ s’integra dins de la iniciativa Comunitat de l’Esport, un projecte desenvolupat conjuntament per Esport de la Generalitat i per la Fundació Trinidad Alfonso per a impulsar una sèrie d’accions i iniciatives que contribuïsquen a convertir a la Comunitat Valenciana en una referència de l’esport nacional.

Les Federacions esportives de la Comunitat Valenciana són les encarregades de desenvolupar aquest projecte en aquells centres escolars que tinguen implementat dins de la seua programació 1 hora més (a més de les 2 que ja tenen estipulades) d’Educació Física.

En aquesta tercera edició s’han adherit 1555 centres educatius, la qual cosa suposa un total de quasi 11.000 escolars que gaudiran d’una hora més d’Educació Física a la setmana. Per províncies, 17 dels centres són de Castelló, 46 d’Alacant i 92 de la província de València.

En total, enguany són 21 el nombre de federacions que enguany s’han adherit a aquest programa: escacs, atletisme, bàdminton, handbol, beisbol, esports adaptats (FESA), esgrima, frontenis, hoquei herba, judo, karate, muntanya i escalada, orientació, pàdel, rugbi, salvament i socorrisme, tennis de taula, tir amb arc, triatló, ciri i voleibol. Totes elles desenvoluparen 9 sessions del seu esport en cada centre amb l’objectiu que l’alumnat practique aqueix extra d’activitat física, d’una banda, i que conega i practique altres esports, per un altre.

Més de 150 tècnics contractats

A més del clar benefici que suposa per als xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana realitzar una hora més d’activitat física, aquest projecte serveix també per a oferir una oportunitat laboral als més de 150 tècnics de les federacions que participen en el mateix al llarg de tot l’any.

Aquest projecte té un pressupost de 500.000 euros, sufragat íntegrament per la Fundació Trinidad Alfonso, i serà destinat, d’una banda, per al propi desenvolupament de les sessions i la contractació de tècnics i, per un altre, per a l’adquisició del material esportiu necessari. Aquest material no serà únicament per a donar-li ús en aquest projecte, sinó que el centre escolar rebrà un pack de cada esport que s’impartisca en el seu centre per a continuar fomentant la pràctica del mateix entre el seu alumnat.

Últims dies per a inscriure’s en el Dia de l‘Esport

D’altra banda, també dins de la iniciativa de Comunitat de l’Esport es troba el projecte Dia de l’Esport. El pròxim 31 de gener es tanca el termini que tenen els col·legis per a inscriure’s i participar en aquest.

La celebració del Dia de l’Esport serà enguany el 6 d’abril i l’objectiu és que, aqueix dia, milers de xiquets i xiquetes amb edats compreses entre els 6 i els 18 anys desenvolupen un extra d’activitat esportiva, al marge de les seues habituals classes d’Educació Física, i convertisquen els seus centres educatius en una festa de l’esport i la convivència.

Els centres participants realitzaran un vídeo resumeixen sobre com han viscut el Dia de l’Esport i que tindrà com a temàtica enguany l’esport adaptat.

Compartir: