Espanya es converteix en la guanyadora del classificatori del Campionat Europeu Sub-15 de Beisbol 2022

Aquesta setmana ha tingut lloc l’U15 Baseball Championship Qualifier, el classificatori europeu de beisbol *sub15, en el camp de Beisbol (Tram VI) del Jardí del Túria, on la selecció espanyola s’ha proclamat com a guanyadora de l’esdeveniment.

Aquest torneig ha reunit les millors seleccions sub15 de beisbol que hi ha actualment a Europa. Entre elles es troben Bèlgica, Turquia, Israel, Suïssa, Gran Bretanya i Espanya. En total, més de 120 jugadors han participat en aquest esdeveniment en el qual no han faltat els crits i el suport de l’afició dels diferents equips, que no han dubtat a desplaçar-se a València per a acompanyar a les seues seleccions.

El primer lloc ha sigut per a l’equip espanyol, que va guanyar tots els partits que va jugar contra la resta de seleccions. A més de ser seu, València ha comptat en la convocatòria espanyola amb quatre jugadors que pertanyen a diferents equips de la ciutat. És el cas de Josuel Solano del Club de Beisbol Astres, o d’Hugo Torres, Nacho Espejo i Néstor Paredes del Club Torxa.

La final va tindre lloc contra Anglaterra, que es va alçar amb la plata. Per darrere van quedar, en ordre, els equips de Bèlgica, Suïssa, Israel i Turquia.

Durant el torneig han sigut diferents personalitats del món de l’esport i les institucions valencianes les que han passat pel camp del riu Túria per a mostrar el seu suport a aquest esport, cada dia més practicat pels joves espanyols. Entre ells, el regidor d’esports Javier Mateo, el representant de la Fundació Trinidad Alfonso Daniel Olmo, o la llegenda del beisbol i sófbol valencià, Beto Sánchez, que va rebre un esment especial durant el lliurament de premis de l’esdeveniment en convertir-se en membre d’honor de la Real Federació Espanyola de Beisbol i *Sófbol.

Francisca Martinez, la presidenta de la Federació de Beisbol i Sófbol de la Comunitat Valenciana, ha expressat la seua satisfacció pel transcurs de l’esdeveniment: “han sigut unes jornades espectaculars. Ens sentim molt orgullosos de com s’han desenvolupat els partits i per descomptat de la victòria d’Espanya”.

Aquest torneig ha donat el tret d’eixida a la celebració del Campionat Mundial de Sófbol Femení categoria sènior, que se celebrarà en la capital del Túria en 2023.

Compartir: