El Real Club de Regates d’Alacant d’imposa en el nacional

Els dies 21 i 22 de maig va tindre lloc el XVIII Campionat d’Espanya de Llaüt Banc Fix del Mediterrani en el Club Nàutic Santa Pola (Alacant). La cita va ser organitzada per la Federació Espanyola de Rem, la Federació de Rem de la Comunitat Valenciana i el Club Nàutic Santa Pola, i el Real Club de Regates d’Alacant va ser el club que més medalles va aconseguir sumar durant tot el cap de setmana.

La millor competició nacional de Llaüt Banc Fix del Mediterrani, que va comptar amb la col·laboració del programa PAC CV impulsada pel Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso, es va celebrar en aigües de Santa Pola i va reunir un total de trenta-tres equips i quasi mil remers.

Aquesta es tracta d’una modalitat de rem de banc fix en la qual participen huit remers i un timoner per pot, i que derivada del falucho, embarcació que s’utilitza per a la pràctica esportiva a les regions del llevant espanyol, tradicionalment.

El campionat es va disputar categories cadet, juvenil, absolut i veterà, tant en dones com en homes. Els més joves i els veterans remaven una distància de 700 metres, mentre que juvenils i absoluts van completar 1.400 metres. Durant el dissabte es van remar les eliminatòries i les repesques, mentre que en la jornada del diumenge es van lliurar les semifinals i les finals.

El Real Club de Regates d’Alacant va tornar a fer el propi un any més i va liderar el medallero final amb un total de tres ors (en cadet masculí, juvenil femení i absolut femení) i una plata (en juvenil masculí). Segon va ser el Real Club Mediterrani de Màlaga amb 2 ors (en cadet femení i juvenil masculí), 1 plata (en cadet masculí) i 1 bronze (en masculí absolut) i el Real Club Nàutic de València va ser tercer, a l’ésser l’equip campió en la màxima categoria absoluta.

“Felicitem a tots els participants per contribuir al fet que aquest campionat fora un èxit i, especialment, als campions pel seu esforç i dedicació preparant aquesta prova del calendari. Els col·laboradors també han sigut una peça fonamental perquè aquest fora una gran cap de setmana de rem a Santa Pola”, han compartit des de la Federació Espanyola de Rem.

Compartir: