350.000 escolars de la Comunitat celebren el Dia de l’Esport 2024

La novena edició de la iniciativa, impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso al costat de la Generalitat Valenciana, va mobilitzar a 1.050 centres de tota la geografia valenciana per a commemorar el Dia Mundial de l'Activitat Física

Pego va ser la seu de l'acte central d'un projecte que va tornar a superar-se a si mateix: més col·legis i alumnes que mai van celebrar el dia més olímpic

La Comunitat de l’Esport ha celebrat este dimarts la novena edició del Dia de l’Esport, una iniciativa impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso de la mà de la Generalitat Valenciana amb l’objectiu que tots els xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana realitzen una jornada d’esport, al marge de la seua classe habitual d’Educació Física, per a commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física. Amb números de rècord, l’edició de 2024 ha mobilitzat a 1.050 centres educatius de tota la geografia valenciana, amb més de 350.000 escolars al voltant d’una jornada amb els Jocs Olímpics i Paralímpics com a temàtica angular. A més, més de 20 municipis també han celebrat l’activitat de manera simultània.

L’acte central ha tingut lloc en la localitat alacantina de Pego, fins on s’han desplaçat representants institucionals com el vicepresident i Conseller de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicente Barrera; el Conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira; i el Director General d’Esports, Luis Cervera. A ells, s’han unit l’alcalde de Pego, Enrique Moll; el Regidor d’Esports de la localitat, Raúl Tamarit; i el Director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez, per a commemorar una jornada marcada per al 6 d’abril, però que enguany ha tornat a avançar la seua data en els centres de la Comunitat amb motiu de les festivitats de Setmana Santa. Per a Juan Miguel Gómez, “cada any no deixen de sorprendre’ns les xifres de participació, sobretot si tirem la mirada arrere i recordem que fa a penes huit anys només 80 col·legis formaven part. Este projecte ja no és només un projecte de la Fundació i la Generalitat, és un projecte de tots, sobretot dels docents, que ens ajuden tant a divulgar-ho, i de tots els que formem la Comunitat de l’Esport”

A Pego, la jornada ha arrancat a les 9h amb la desfilada de la torxa olímpica per part dels escolars de quint i sext de Primària dels centres Ambra, Rosalia Bondia, Carolina Sala i Sant Antoni, a més d’alumnes de primer curs de secundària de l’IES Enric Valor i el Taller Ocupacional. Al voltant de 350 xiquets i xiquetes van emular la clàssica inauguració d’uns Jocs Olímpics i van posar el focus a París’24 amb dos reconeguts esportistes del Projecte FER: el corredor de tanques Quique Llopis -que buscarà pròximament confirmar la seua presència en els JJOO- i l’atleta adaptada Nagore Folgado -que ja ha segellat la seua presència en la cita paralímpica de la capital francesa-. Els alumnes es van desplaçar fins a la pista d’atletisme El Pujol escenificant l’entrada de les diferents delegacions dels cinc continents i van practicar fins a 20 modalitats olímpiques diferents al costat de tots dos esportistes professionals.

Per a l’alcalde de Pego, Enrique Moll, “és un motiu d’orgull haver sigut la localitat triada per a l’acte central. Apostar per l’esport base i per l’educació és un compromís que tots hem de tindre pel valor que aporta l’esport, i l’esforç individual i col·lectiu”. Per part seua, Vicente Barrera, va voler “agrair a la Fundació Trinidad Alfonso per la col·laboració en este projecte que fomenta tots els valors que encarna l’esport, al Conseller d’Educació i a l’alcalde de Pego per haver acollit esta jornada. El primer contacte dels més xicotets amb l’esport és a l’escola i és ací on hem de fomentar l’activitat física”.

José Antonio Rovira, Conseller d’Educació, va afirmar que “unir esport i educació és boníssim per a tots els joves, així que volia agrair a la Fundació Trinidad Alfonso i a l’Ajuntament de Pego per la labor realitzada, i també a la Conselleria de Cultura i Esport per la col·laboració en esta iniciativa juntament amb nosaltres”.

Colacao i Decathlon, presents en el gran dia

De la mateixa manera, una vegada més, els Amics de la Comunitat de l’Esport s’han unit a la gran jornada. I és que ColaCao s’ha sumat a esta edició com a nou col·laborador. La marca, vinculada al foment de l’esport des del seu naixement i patrocinadora del programa ADO des de 1988, s’ha implicat directament amb una iniciativa que apunta precisament al moviment olímpic i els seus valors, i ha sigut present a través del seu propi material i producte en l’acte principal de Pego. Mentres, Decathlon, empresa líder en distribució d’equipament esportiu, s’ha encarregat un any més de subministrar el material esportiu i entregarà el premi del clàssic concurs de vídeo en el qual podran participar tots els centres i localitats després de la celebració del gran dia, mostrant les activitats realitzades en els seus respectius entorns.

Compartir: