La Comunitat es prepara per al Dia de l’Esport més multitudinari

La Fundació Trinidad Alfonso celebra este dimarts 26 de març, al costat de 1.050 centres educatius de tota la Comunitat Valenciana i més de 350.000 escolars, la novena edició del programa

Pego serà la seu de l'acte central de 2024: al voltant de 350 xiquets i xiquetes animaran els carrers de la localitat amb el rerefons dels Jocs Olímpics i Paralímpics com a temàtica angular

Arriba un dels grans dies de la Comunitat de l’Esport. La Fundació Trinidad Alfonso celebra este dimarts 26 de març la novena edició del Dia de l’Esport, un projecte impulsat al costat de la Generalitat Valenciana que portarà el festeig del Dia Mundial de l’Activitat Física a 1.050 centres de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un rècord de participació. L’objectiu, promoure la pràctica esportiva entre els més joves. Així, més de 350.000 escolars de tota la geografia valenciana celebraran un dia que es commemora cada 6 d’abril, però que enguany avança la seua jornada en coincidir tal data amb el període vacacional de Setmana Santa en els centres.

A més, les localitats han tornat a sumar-se a la iniciativa i seran més de 20 les que reuniran l’alumnat dels seus col·legis en les instal·lacions locals per a realitzar activitats esportives, amb els Jocs Olímpics i Paralímpics de París com a temàtica principal de la jornada. Enguany, Pego (Alacant) serà la seu de l’acte central i fins allí es desplaçaran el vicepresident i Conseller de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicente Barrera; el Conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira; el Director General d’Esports, Luis Cervera; l’alcalde de Pego, Enrique Moll; el Regidor d’Esports de la localitat, Raúl Tamarit; i el Director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez. S’uniran una jornada en la qual, a més, seran presents dos reconeguts esportistes del Projecte FER. El corredor de tanques Quique Llopis -que buscarà pròximament la seua classificació per als JJOO- i l’atleta adaptada Nagore Folgado -amb el seu bitllet a París ja assegurat- participaran al costat dels escolars en les diferents activitats.

I és que, només a Pego, al voltant de 350 escolars de quint i sext de Primària entre els centres Ambra, Rosalia Bondia, Carolina Sala i Sant Antoni, a més d’alumnes de secundària de l’IES Enric Valor i el Taller Ocupacional, començaran la jornada a les 9 del matí amb la desfilada de la torxa olímpica des de la Plaça de l’Ajuntament. Des d’allí, els escolars es desplaçaran fins a la pista d’atletisme El Pujol simulant la clàssica inauguració d’uns Jocs Olímpics i escenificant visualment els diferents continents. Una vegada en les instal·lacions esportives, es practicaran més de 20 modalitats olímpiques. Serà el programa de l’acte central, al qual cal afegir la resta de col·legis i localitats, repartits en la geografia valenciana, que faran el propi en els seus respectius entorns.

Decathlon i ColaCao, presents en el Dia de l’Esport 2024

Cal recordar que en esta nova edició ColaCao s’ha sumat com a nou col·laborador. Es tracta d’una marca vinculada al foment de l’esport des del seu naixement i patrocinadora del programa ADO des de 1988. ColaCao s’implica d’esta manera en un Dia de l’Esport que apunta directament al moviment olímpic i els seus valors, i que està intrínsecament lligat al propòsit social de la companyia a través de la seua Fundació: la lluita contra l’assetjament escolar. Mentres, Decathlon, empresa líder en distribució d’equipament esportiu, s’encarrega una vegada més de subministrar el material esportiu i entregarà el premi del clàssic concurs de vídeo en el qual podran participar els centres després de la celebració del gran dia.

Compartir: