El programa ‘+ Esport a l’Escola’ arribarà a més de 300 centres educatius en 2024

Prop de 22.000 escolars realitzaran l'activitat

La iniciativa impulsada per la Fundación Trinidad Alfonso en col·laboració amb la Conselleria de Cultura i Esport acostarà 23 disciplines diferents a l'alumnat de Primària de la Comunitat

València, 27 de febrer de 2024.– El programa ‘+ Esport a l’Escola’ -anteriorment conegut com Esport a l’Escola +1h EF- ja està en marxa i aconseguirà a 306 centres educatius de la Comunitat Valenciana en 2024. El projecte, impulsat per la Fundación Trinidad Alfonso en col·laboració amb la Conselleria de Cultura i Esport, fomenta la pràctica de l’activitat física a través de diferents federacions esportives entre l’alumnat de 3r i 4t de Primària dels centres CEPAFE.

Amb la nova Llei Educativa, l’alumnat de Primària dels centres educatius valencians cursa tres classes d’Educació Física a la setmana, amb el que els col·legis participants destinaran una d’eixes sessions setmanals a la implementació del programa de manera continuada. En total, s’emportarà una unitat didàctica de 9 sessions al centre seleccionat per les federacions, que enguany també han augmentat la seua participació. Fins a 23 disciplines diferents seran impartides a través de tècnics especialitzats en cadascun dels esports inclosos en el programa: escacs, atletisme, bàdminton, handbol, beisbol, esgrima, esports adaptats (FESA), frontenis, hoquei, judo, karate, escalada, orientació, pàdel, rem, rugbi, tir amb arc, salvament i socorrisme, taekwondo, tenis de taula, triatló, vela i voleibol són les disciplines que arribaran a al voltant de 22.000 escolars.

Els objectius de la iniciativa passen per acostar als més xicotets i al professorat l’oportunitat de conéixer una gran varietat d’esports que no solen estar al seu abast i incrementar el nombre de practicants d’estes disciplines en un futur. A més, des de la Fundació s’assumix la despesa per al desenvolupament de les sessions de la mà dels tècnics federatius, els qui també oferixen formació al professorat d’Educació Física del centre educatiu en qüestió.

“Estem molt satisfets de l’evolució que ha experimentat este projecte. Va nàixer amb un objectiu molt clar: aconseguir que els Centres Educatius ampliaren les classes dedicades a Educació Física. Complit eixe objectiu gràcies a la nova llei, el projecte s’ha adaptat perquè ens sembla molt interessant que els xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana sàpien que hi ha molts esports, més enllà dels més populars, i que tinguen accés a la pràctica d’estos. Tant de bo això incremente, en un futur, el número de federats en les disciplines que participen”, va indicar Juan Miguel Gómez, director de la Fundación Trinidad Alfonso.

De la mateixa manera, més enllà de les entitats impulsores, el programa continua comptant amb el suport de Decathlon. A més, com a novetat d’esta edició, s’unixen Fundació Baleària i Fundació Vicky Foods. La primera promou els esports nàutics a través de les federacions valencianes de vela i salvament, mentres que la segona fomenta la pràctica esportiva en centres de la comarca de La Safor.

El Dia de l’Esport arribarà a més de 1.000 centres

‘+Esport a l’Escola’ s’integra entre les iniciatives de Comunitat de l’Esport, un projecte desenvolupat conjuntament per la Generalitat Valenciana i la Fundació Trinidad Alfonso per a impulsar una sèrie d’accions i iniciatives que contribuïsquen a convertir la Comunitat Valenciana en un nucli de referència de l’esport nacional i, en concret, el lloc on més esport es practique en els centres educatius. Una altra de les iniciatives angulars, el ‘Dia de l’Esport’, també reforça el seu abast, perquè ha fixat la seua gran jornada per al pròxim 26 de març i més d’un miler de centres ja han iniciat els preparatius d’un projecte que girarà entorn dels Jocs Olímpics i Paralímpics.

El ‘Dia de l’Esport’ pretén que tots els xiquets i xiquetes dels centres educatius de la Comunitat Valenciana realitzen una jornada d’esport, al marge de la seua classe habitual d’Educació Física, per a commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física. Encara que la celebració d’este dia a nivell mundial té lloc cada 6 d’abril, en coincidir tal data amb el període vacacional de Setmana Santa esta vegada la gran jornada s’avança al 26 de març.

Compartir: