El ‘Dia de l’Esport 2024’ tornarà a superar els 1.000 centres educatius en la seua novena edició

El ‘Dia de l’Esport’ torna a superar-se. L’edició de 2024 serà d’una de les més multitudinàries del projecte juntament amb la del passat any, quan ja es van superar els mil centres. Impulsat per la Generalitat Valenciana i la Fundació Trinidad Alfonso, la iniciativa pretén que tots els xiquets i xiquetes dels centres educatius de la Comunitat Valenciana realitzen una jornada d’esport, al marge de la seua classe habitual d’Educació Física, per a commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física. Encara que la celebració d’este dia a nivell mundial té lloc cada 6 d’abril, en coincidir tal data amb el període vacacional de Setmana Santa esta vegada la gran jornada s’avança al 26 de març.

Actualment són 1045 els centres els que han confirmat la seua inscripció en el ‘Dia de l’*Esport 2024’. 311 col·legis de la província d’Alacant, 568 de València i 166 de Castelló ja saben que viuran una jornada que tornarà a posar de manifest que la Comunitat Valenciana és la Comunitat de l’Esport. És per això que prop de 350.000 xiquets, xiquetes i joves faran un extra d’activitat física durant el 26 de març per a compartir els valors de l’esport. A més, la temàtica sobre la qual pivotarà esta novena edició seran els Jocs Olímpics i Paralímpics, atés que l’actual és un any marcat per la cita de París 24’, per a la qual ja han certificat la seua presència huit esportistes valencians vinculats al Projecte FER.

També s’espera, un any més, la implicació de les localitats. Ja són més de 10 municipis els que lideraran la jornada amb els seus centres. A més, d’entre totes elles, es triarà la localitat que recollirà el testimoni de Lliria, l’amfitriona del gran dia en 2023. Encara està obert el termini per a inscriure’s fins al pròxim 28 de febrer. A més, tant centres com municipis podran participar en un concurs de vídeo sobre la preparació de la jornada amb un xec regal per a la compra de material esportiu com a premi.

Decathlon y Cola-Cao

En esta nova edició s’ha sumat com a nou col·laborador Cola-Cao, marca vinculada al foment de l’esport des del seu naixement i patrocinadora del programa ADO des de 1988. Cola-Cao s’implica així en un projecte com el ‘Dia de l’Esport’, que enguany apunta directament al moviment olímpic i els seus valors, i que està intrínsecament lligat al propòsit social de la companyia a través de la seua Fundació: la lluita contra l’assetjament escolar. Mentrestant, Decathlon, empresa líder en distribució d’equipament esportiu, s’encarregarà una vegada més de subministrar el material als centres educatius, tant per a la participació en la jornada en si com per al premi del clàssic concurs.

Compartir: