La gimnàstica rítmica posa els seus ulls a València davant l’arrancada del 40é Campionat del Món

El Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica de València 2023 arranca aquest dimecres 23 d’agost, un total de 222 gimnastes de 62 països (88 en individual i 134 en conjunts) es disputaran en la Fira de València el títol, les medalles i l’accés als Jocs Olímpics de Paris 2024. La cita més important de l’any per a aquest esport omplirà les graderies d’aficionats demostrant la capacitat de l’organització, i la pròpia ciutat per a acollir un esdeveniment de primer nivell internacional.
El desplegament tècnic, logístic i artístic desperta un gran entusiasme entre tot el comité organitzador com a expressa el President de la RFEG Sr. Jesús Carballo, “estem preparant un Campionat del Món inoblidable i volem que totes les gimnastes, entrenadors, jutges, institucions, patrocinadors i afició gaudisquen de València com a epicentre de la millor gimnàstica mundial. Estem molt il·lusionats i amb ganes d’arrancar la competició el pròxim 23 d’agost. En nom del Comité Organitzador volem agrair a la FIG per la confiança en nosaltres i desitjar molta sort a totes les gimnastes que competiran a València 2023”.
Per part seua, el President de la Federació Internacional de Gimnàstica (FIG), Morinori Watanabe, destaca que “totes les mirades estaran posades a València per al 40é Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica, ja que aquest esdeveniment és classificatori per als Jocs Olímpics de París 2024. Amb les cobejades places olímpiques en joc, cada punt comptarà, per la qual cosa estic segur que el nivell serà alt i les actuacions impressionants.”

PROGRAMA I PASSAPORT OLÍMPIC
Durant les dues primeres jornades es disputaran les classificacions individuals; a més el 23 d’agost es decidiran els títols de cércol i pilota, mentre que el 24 serà el torn de maces i cinta. Els conjunts prendran el protagonisme el divendres 25 amb la classificació “All Around”, per a donar pas a la final “All Around” individual el dissabte 26 i les finals de conjunt per aparells el diumenge 27.
Al costat de les medalles i el títol de campiona del món, a València es posen en joc la passada per als Jocs Olímpics de París 2024. En individual, la classificació obtinguda en la jornada classificatòria del “All Around” (23 i 24 d’agost), atorgarà 14 places, fins a un màxim de 2 per país (no nominals). Les seleccions ja classificades prèviament en el Mundial de 2022 (Itàlia, Bulgària i Alemanya) podran aspirar solament a un lloc addicional.
Pel que fa als 24 conjunts en lliça, els 5 millors en la jornada de classificació (25-agost) aconseguirà la seua passada olímpica, a excepció de Bulgària, Israel e Espanya, que arriben a aquesta cita mundial ja classificades.

LES ESPANYOLES A ESCENA
L’espanyola Alba Bautista serà la primera de les espanyoles a debutar; ho farà amb pilota, el dimecres 23, poc abans de les 16:00h. Polina Berezina per part seua, saltarà al tapís de competició pocs minuts després i igualment amb pilota.
La segona jornada, les dues aspirants a la plaça olímpica espanyoles arrancaran amb la cinta i serà entorn de les 18:00h.
El conjunt nacional format per Inés Bergua, Salma Solau, Ana Arnau, Mireia Martínez i Patricia Pérez iniciarà la seua participació amb l’exercici de cinc cércols (16:32h), per a a continuació, delectar al públic amb la seua rutina de tres cintes i dues pilotes (17:20h).
El Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica es duu a terme amb el fort suport de la Fundació Trinidad Alfonso que ha estat secundant des de l’arrancada de la preparació a través de la marca de Comunitat de l’Esport; així com gràcies al Consell Superior d’Esports, Generalitat Valenciana, Ajuntament de València, Diputaciò de València, Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana; compte com a patrocinadors principals a Iberdrola, Born Living Ioga, Sesderma, BMW, Enovis i amb el suport dels col·laboradors Pastorelli, Dvillena, Argym, Món Crystal, Teixits Mallot i Amaya.

Compartir: