Polina Berezina i Alba Bautista aconsegueixen el bitllet als JJOO de París

Espanya tindrà dos gimnastes en categoria individual en els Jocs Olímpics de Paris 2024, Polina Berezina i Alba Bautista han aconseguit aquesta fita després de diverses dècades sense aconseguir-se. Amb aquests dos passes i el del conjunt certificat amb anterioritat, la Real Federació Espanyola de Gimnàstica aconsegueix el màxim contingent possible per a la cita olímpica del pròxim any.

Dos assoliments per als quals s’ha hagut d’esperar fins a l’últim moment, vivint moments de tensió que han compensat amb l’esclat final d’alegria i goig col·lectiu entre totes les integrants de la selecció.

Polina va realitzar una actuació redona que va certificar la seua posició entre les deu primeres del “all-around” i a més li va donar el passe a la final de maces amb un exercici que suposava el bitllet directe per a París 2024.

La cinta i la banda sonora de Flashdance van ser el primer pas per a Berezina, però seria amb les maces amb les quals brillaria amb llum pròpia per a competir pels metalls d’aquest aparell on va finalitzar en cinquena posició, després d’una passada on va eixir crescuda i recolzada per una afició totalment entregada.

El suspens el posaria Alba, que després de completar el dimarts una jornada de classificació excel·lent; aquest dimecres havia de lluitar fins a l’últim segon per complir el seu somni. Un final de pel·lícula segellat per una abraçada entre totes dues gimnastes i una frase de la seleccionadora Alejandra Quereda: “Agafa aqueixa maça”. Una recollida que li atorga la penúltima de les 14 places que es posaven en joc a València.

Compartir: