El Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica tindrà un “cor” sostenible

El Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica de València 2023 es presenta com una competició sostenible. La cita mundial que reunirà les millors gimnastes del planeta entre el 23 i el 27 d’agost en la capital valenciana, comptarà amb un pla d’acció enfocat a aquest efecte i secundat per totes les entitats organitzadores, així com els principals patrocinadors que faran un esforç majúscul per a reduir al màxim el seu impacte mediambiental.
La presentació duta a terme en el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València ha comptat amb la presència d’Alejandra Quereda, Lourdes Mohedano, Artemi Gavezou, Sandra Aguilar i Elena López, guanyadores de la medalla de plata a Rio’16 i ambaixadores d’aquest campionat. Un acte on s’ha donat a conéixer també el cartell oficial i les medalles que rebran les millors esportistes tant a nivell individual com en conjunt.
La imatge oficial i les *preseas tindrà el “cor” com a gran protagonista; el logo oficial que fusiona aquest múscul amb la “V” (inicial de la ciutat amfitriona). Una connexió de valors i senyals d’identitat entre la gimnàstica i la pròpia capital del Túria; la passió, l’actitud i el desig d’aconseguir-lo representats gràficament, evocant al mateix temps aqueix moment en el qual puja el ritme dels batecs segons abans de saltar al tapís.

COMPROMÍS AMB LA SOSTENIBILITAT

La Real Federació Espanyola de Gimnàstica i Iberdrola assumeixen el repte i compromís de l’organització d’aquest Campionat del Món d’una manera neta. Un esdeveniment que transcendeix l’esportiu i atrau les mirades d’espectadors i mitjans de comunicació a nivell global, per això es busca la sostenibilitat compensant el diòxid de carboni llançat a l’atmosfera, “som conscients del nostre paper com a referent per a les noves generacions i per això hem d’adoptar una posició activa i exemplificadora” apunta Jesús Carballo, President de la RFEG. Un pla estratègic amb el qual es mesurarà la petjada generada per cada proveïdor implicat, per a posteriorment compensar-la en favor del medi natural. Aquesta iniciativa pionera serà possible gràcies a Iberdrola, un dels patrocinadors principals; “Iberdrola s’ha centrat en donar major impuls i visibilitat a l’esport practicat per dones, als seus esportistes i els seus assoliments… Per això, havíem d’estar en aquesta cita tan important, i de la millor forma que sabem fer, que és a través de la sostenibilitat” afirma Noelia Florín, responsable de patrocini esportiu d’Iberdrola España.
Un treball en equip on són necessaris altres pilars fonamentals com Born Living Yoga. Un nou patrocinador que vestirà d’una forma sostenible a tot l’equip espanyol gràcies al seu compromís amb l’ús responsable de l’aigua, on l’estalvi d’aquest bé preuat és present tant en la producció com cicle de vida posterior de les seues peces. “Born és una marca de roba esportiva que volem anar més enllà d’una peça. Després de tota la vida dedicant-me a la moda, vam voler crear un projecte que motivara, a quanta més gent millor, a seguir un estil de vida actiu i saludable… i que millor manera de promoure l’esport que vestint les millors gimnastes, un referent de l’excel·lència. Ens fa molta il·lusió aquesta unió amb la Federació Espanyola de Gimnàstica, perquè són molts els valors que compartim: treball, esforç, il·lusió, passió, i molt amor pel que fem, les nostres gimnastes amb molt pocs anys són un exemple d’aquests valors” declara Arianne Puig, fundadora de Born Living Ioga.
Al costat d’ells Sesderma, el laboratori dermatològic especialitzat en la cura facial i corporal. “Nosaltres, SESDERMA, ens assemblem una mica -si em permeten el símil- a aquestes extraordinàries joves, perquè també basem l’èxit de la nostra marca i dels productes que fabriquem en els mateixos principis que estan darrere dels assoliments de les gimnastes que formen part dels diferents equips: treball constant, voluntat de millora, esperit d’equip i cerca de l’excel·lència”, en paraules de Josep Ramon Lluch, el seu Director de Comunicació.
El nucli de patrocinadors principals el completa BMW, una empresa líder de l’automoció que summa experiència i tecnologia desenvolupada per a reduir l’impacte mediambiental i Enovis que ajudarà en aquest campionat amb els serveis mèdics necessaris en l’àrea de fisioteràpia durant el Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica València 2023.

VALÈNCIA, CAPITAL MUNDIAL DE LA GIMNÀSTICA RÍTMICA

Amb la celebració d’aquest esdeveniment, València aspira a ser coneguda com “la gran ciutat de l’esport en majúscules i sabem que aquest Campionat del Món contribuirà sens dubte a continuar avançant en aqueix objectiu i aqueixa direcció… esteu en una ciutat única, en una ciutat molt acollidora i que us està esperant amb els braços oberts”, apuntava Julia Climent, Alcaldessa de l’Ajuntament de València.
Sota aquest context, la ciutat “es convertirà durant uns dies en l’autèntic focus d’atenció de la gimnàstica rítmica mundial. I des d’aquest ajuntament anem sempre a impulsar i donar suport a esdeveniments esportius d’aquest nivell que ens posicionen com una ciutat compromesa amb l’esport, des de la base fins a l’elit”, destacava Rocío Gil, Regidora d’Esports de l’Ajuntament.
El cronometre posa així en marxa el seu compte arrere per a la cita més important d’aquest esport en aquest 2023. Un llarg recorregut organitzatiu que ja ha registrat els seus primers èxits; les audiències milionàries de l’espot “Creure val ore” i la massiva venda d’entrades són només alguns exemples. Ara aficionats de tot el món ja es preparen per a omplir les graderies i animar als seus esportistes amb les vistes posades en el títol i les places olímpiques que es posen en joc.
El Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica es duu a terme amb el fort suport de la Fundació Trinidad Alfonso que ha estat secundant des de l’arrancada de la preparació a través de la marca de Comunitat de l’Esport; així com gràcies al Consell Superior d’Esports Generalitat Valenciana, Ajuntament de València, Diputaciò de València, Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana; compte com a patrocinadors principals a Iberdrola, Born Living Yoga, Sesderma, BMW, Enovis i amb el suport dels col·laboradors Pastorelli, Dvillena, Argym, Món Crystal, Teixits Mallot i Amaya.

Compartir: