Jesús Carballo: «Organitzar un Mundial com el de València és una cosa que ni tan sols vaig creure que podia assumir quan vaig entrar en el càrrec»

El president de la Real Federació Espanyola de Gimnàstica augura un gran èxit de la cita que se celebra a la ciutat del 23 al 28 d’agost

Es va convertir en llegenda de l’esport espanyol i després de la seua retirada com a professional, Jesús Carballo (Madrid, 1976) continua treballant per a deixar empremta també fora dels tapissos. Va assumir en 2010 la presidència de la Federació Espanyola de Gimnàstica i des d’aquell moment viu l’esport que tant mestressa d’una manera diferent: «Amb les competicions patisc més ara. Quan eres esportista estàs en els entrenaments, en la pràctica, i et centres en tu i els teus objectius. Ara quan veig el treball tan dur dels esportistes, els obstacles als quals han de fer front i altres em pose nerviós, vull que isca bé. Ara em toca patir una miqueta més», reconeix.

El creixement de la gimnàstica nacional en l’última dècada, tant en nombre de practicants com en qualitat no és casualitat. Carballo no va tindre dubte que envoltar-se dels millors anava a ser clau per a l’èxit: «Tinc la sort de treballar amb persones que ho donen tot per la gimnàstica. Estic molt satisfet i orgullós», explica. Una d’elles és Alejandra Quereda, seleccionadora de gimnàstica rítmica: «Va ser una aposta important, una exdeportista del seu nivell i joventut ha creat un ambient a la sala de gimnàstica rítmica espectacular. El seu treball s’està veient en els tapissos, en el nivell de les esportistes i també en els resultats, estic segur a València estaran a un gran nivelazo i gaudiran molt d’estar a casa».

Precisament, la cita que acollirà Fira València del 23 al 27 d’agost és un dels esdeveniments que certifiquen la confiança que la Federació Espanyola s’ha guanyat davant els organismes internacionals: «Assumir l’organització d’un esdeveniment així és un repte que quan vaig arribar al càrrec ni tan sols somiava. Poder dir que acollirem un Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica i que a més és classificatori per als Jocs, és una cosa increïble».

Agraeix Carballo el suport d’institucions i la Fundació Trinidad Alfonso no sols per ser «clau» a atraure les cites més importants de la gimnàstica, també en l’impuls perquè l’esport cresca des de la «base».

Zoom a l’Esport publicat a Las Provincias per Lourdes Martí

Compartir: