La Fundación Trinidad Alfonso presenta l’onzena edició del Projecte FER

La Fundació Trinidad Alfonso, entitat presidida per Juan Roig, ha presentat aquest divendres, 14 d’abril, l’onzena edició del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes), un programa que concedeix suport econòmic i promoció social als esportistes de la Comunitat Valenciana. En el matí de hui s’ha donat el tret d’eixida al FER 2023, un curs preolímpic i, per tant, vital.

El Projecte FER 2023 està format per 145 components, distribuïts en les tres categories existents des de l’origen del programa, en 2013. 40 d’ells s’inclouen en el nivell “Elit” i rebran una ajuda que oscil·la entre els 12.000 € i els 16.000€. Altres 40 pertanyen a la categoria “Promeses” i percebran una quantia que va des dels 6.000 fins als 8.000€. Finalment, els 65 integrants de la categoria “Viver”, els més joves, rebran una assignació de 3.000€ (per als quals hagen aconseguit resultats nacionals i internacionals) o de 2.000€ (per a aquells esportistes que hagen complit el requisit només per una d’aquestes dues vies).

Mentrestant, per sisé any consecutiu, el Projecte FER també manté l’annex de FER Entrenadors, la línia de suport a alguns dels millors tècnics de la Comunitat Valenciana. Segons el nombre d’esportistes del Projecte FER entrenats i segons la categoria a la qual pertanguen els mateixos, les beques per als preparadors oscil·len entre els 3.000 i els 5.000€. En aquesta sisena edició, són 13 els beneficiaris. Així mateix, quatre clubs han sigut distingits com FER Clubs pel nombre d’esportistes FER que tenen en les seues files. Les quanties rebudes per aquestes entitats van des dels 8.000 fins als 12.000€. En total, la quantia destinada per Juan Roig, President de la Fundació Trinidad Alfonso, per a totes aquestes ajudes arriba a 1 milió d’euros.

Lema 2023: “Visca la Resistència”

Des de l’any passat, el concepte global ideat per a tot aquest cicle olímpic és “Revolució Valenciana”, una picada d’ullet a la Revolució francesa i a París, escenari dels Jocs Olímpics i Paralímpics en 2024, i una apel·lació al gran moviment que ha d’experimentar l’esport valencià de cara a aqueixa gran cita del pròxim any. Per a aquesta onzena edició, el Projecte FER insisteix en aquesta línia argumental i ha encunyat l’expressió “Visca la Resistència”, resistència entesa com la fortalesa, física i mental, a la qual hauran d’encomanar-se els esportistes per a afrontar, amb plenes garanties, un any preolímpic que sempre és vital. Al fil d’aquesta metàfora, el vídeo promocional del FER 2023 té com a eix la cèlebre cançó “Resistiré”, tot un himne musical al nostre país.

A aquest acte de presentació de l’onzena edició del Projecte FER, van assistir moltes personalitats de l’esport espanyol. Entre altres, van ser presents Alejandro Blanco, president del Comité Olímpic Espanyol, Miguel Carballeda, President del Comité Paralímpic Espanyol, així com diversos Presidents de federacions espanyoles: Raúl Chapado (atletisme), Francisco Blázquez (handbol), Jesús Carballo (gimnàstica) i José Luis López Cerrón (ciclisme). També es van donar cita una delegació del València Basket (encapçalada pel seu Director General, Enric Carbonell, i de la qual formaven part els jugadors Sam Van Rossom i Klemen Prepelic; Fernando Roig, màxim accionista i President del Vila-real CF, i Quico Catalán, President del Llevant UD; i Presidents de les Federacions esportives valencianes. Un altre dels assistents d’excepció va ser Carlos Toro, històric periodista esportiu, compositor musical, i creador, en el seu moment, de la cançó “Resistiré”

L’esdeveniment va comptar amb molts continguts. El principal protagonisme va correspondre als components del Projecte FER 2023. Alguns d’ells van realitzar breus intervencions per simbolitzar exemples de “Resistència”; és a dir, de caràcter, de duresa mental o de perseverança. També va haver-hi un intercanvi d’opinions i consells entre una esportista que ja sap el que és disputar tres Jocs Olímpics i cerca el seu quart bitllet, la veterana portera d’handbol Silvia Navarro, i dos que aspiren a debutar a París 2024, el triatleta Roberto Sánchez Mantecón i l’atleta Enrique Llopis. Tampoc va faltar un moment especialment entranyable en el qual, amb humor i emoció, es va reconéixer als familiars, figures clau per als esportistes d’elit. A més, Alejandro Blanco i Miguel Carballeda, presidents del COE i del CPE, van protagonitzar breu xarrada en la qual es van mostrar optimistes de cara als Jocs de París.

Juan Roig: “És impossible derrotar al que mai es rendeix”

Per part seua, Juan Roig va voler transmetre als 145 esportistes del Projecte FER “tota la meua força i el meu suport, perquè ja sabeu el que tots volem: un gran nombre d’esportistes valencians a París. A veure si és veritat això de ‘Revolució Valenciana’. A mi m’agrada molt aqueix lema, el de resistir, perquè és impossible derrotar al que mai es rendeix. L’objectiu cada any és fa costat a 150 esportistes perquè vagen i competisquen en les grans competicions i tenim una cosa molt clara: la importància de la Meritocràcia en la societat. En la Fundació Trinidad Alfonso i en el Projecte FER, la meritocràcia és intocable”.

Juan Roig es va referir també a la Marató de València: “Els números crec que són molt importants, aqueixos 27 milions de despesa turística que ha deixat a la ciutat aquesta edició és per a estar molt content, o els 9 milions que, de manera directa i indirecta, ha deixat la celebració de la Marató en les arques públiques a través d’impost”. El president de la Fundació Trinidad Alfonso es va mostrar ambiciós: “Ja som la segona marató més ràpid del món en xics i xiques… No fa falta que et diga el que ambicionem”. En referència a la sostenibilitat de la prova, va ser contundent: “No vol dir que ens vulguem anar de la Marató. Estarem fins que Paco es canse de nosaltres, però és important que el llegat que deixem siga que la pròpia competició s’autosostinga ella sola”.

Juan Roig va voler enviar un missatge també als empresaris presents en l’acte d’aquest matí: “Sempre dic que els empresaris hem de ser honrats, igual que els esportistes FER i tota la societat. Hui, tenim ací a molts empresaris, els que estem tirant del carro, els que generem riquesa i prosperitat i creguem ocupació, i als quals no ens avergonyeix donar beneficis. Gràcies a aquests beneficis, la meua dona, jo, la meua família, per exemple, podem retornar a la Societat el que aquesta ens dona i contribuir a millorar Espanya”.

Finalment, Roig va voler “felicitar el Vila-real CF pel seu centenari i al meu germà Fernando per tot el que ha fet per a fer del Vila-real un club exemplar i admirat a Espanya i a Europa”.

Alejandro Blanco: “El que fa Juan Roig és únic en el món”

Alejandro Blanco va voler destacar la labor social del Llegat de Juan Roig: “Cal valorar el que fa Juan Roig per l’esport valencià i, per tant, per l’esport espanyol. El que fa Juan Roig, la seua família i tot el seu equip per l’esport, és encomiable. Sempre tinc present la Cultura de l’Esforç. La societat valenciana, a través de l’esport és cada vegada més valorada en el món i amb ella, la societat espanyola. L’esport transmet una manera d’entendre la vida molt positiva. Cal dimensionar el que està fent Juan Roig perquè és una cosa única en el món”.

Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso, va repassar l’any 2022 per a la Fundació Trinidad Alfonso. En primer lloc, es va congratular per la “espectacular Marató de València, que els seus cronos han convertit a la nostra ciutat en la segona més ràpida del món, tant en la carrera masculina, com en la femenina. A més, va ser l’edició més multitudinària, amb rècord de participants (quasi 30.000). I va ser una nova demostració d’esdeveniment de ciutat. València es projecta al món amb la seua Marató, que ja és com les falles, un símbol. I, a poc a poc, continuem avançant en el nostre objectiu que la prova siga cada vegada més autosuficient i sostenible per si mateixa”, va comentar Gómez.

A més, el màxim responsable de la Fundació Trinidad Alfonso va reiterar que un dels grans objectius d’aquesta entitat és convertir a la Comunitat Valenciana en la Comunitat de l’Esport, en un nucli de referència a nivell nacional. “Per a això, ens recolzem, principalment, en tres eixos: el foment de l’esport base, l’impuls a l’esport d’elit i l’atracció d’esdeveniments”, va comentar Gómez, qui va finalitzar la seua intervenció congratulant-se del naixement de “Amics de la Comunitat de l’Esport”, una marca que engloba a nous companys de viatge de la Fundació en “aquesta aventura de fer cada vegada més gran a l’esport valencià”.

Compartir: