L’Infinitri 113 Triathlon Peníscola, tercer half amb més participació d’Espanya

Jordi Montraveta es convertix en tetracampeó de la prova, amb la belga Zoe Leurs emportant-se la victòria en categoria femenina

Este diumenge 28 d’abril s’ha disputat la duocécima edició de l’Infinitri 113 Triathlon Peníscola, on es repartien, a més dels 10.000€ en premis, els punts per al rànquing nacional de mitjana distància, i del rànquing mundial de la PTO. En categoria masculina, Joan Reixach ha marcat la pauta en la natació, seguit de prop pel francés Antonie Muller. Reixach ha mantingut el lideratge en la T2 amb, però són Jordi Montraveta i Julen Lopetegui els que han retallat molt gràcies a un segment ciclista molt ràpid gràcies a les condicions meteorològiques favorables. La carrera a peu ha dictat sentència, amb un Montraveta estel·lar batent el rècord de la prova per a deixar-lo en 3.43:58.

En categoria femenina, Aitana Abalos ha avantatjat a les seues perseguidores en més de 2 minuts en el segment de natació, ja amb Eider Bereziartua i Zoe Leurs ja mostrant-se en el segon i tercer lloc. Però la supremacia de Leurs en el segment ciclista ha sentenciat la carrera, traient a les seues perseguidores 5 i 11 minuts respectivament en meta, parant el crono en 4.36:44. Carolina Fernández es va ficar finalment en el podi com a segona classificada.

1.000 inscrits en un dels halfs més multitudinaris del país

La prova ha tornat a superar els 1000 inscrits, convertint-se en el tercer Half amb més participació de tota Espanya. I és que hi ha molts elements fan d’Infinitri 113 una prova única: la seua natació al voltant del castell, el seu recorregut de ciclisme a una volta, la seua espectacular carrera a peu per les cales verges del Parc Natural de la Serra D’Irta, la seua meta en la plaça on es va rodar Joc de Trons, les carreres prèvies del dissabte, la facilitat de tindre tot en un mateix lloc sense desplaçaments, una oferta hotelera i gastronòmica sense parangó, un welcome pack de luxe o una postmeta d’autèntic festival. Tampoc van faltar les carreres el dissabte previ: InfinitriKids i InfinitriWoman, enfocades a potenciar l’esport entre els més xicotets i les dones, amb l’objectiu també de fomentar hàbits saludables.

Infinitri 113 Triathlon s’ha convertit ja en tot un esdeveniment en les seues dotze edicions, que traspassa la part esportiva i genera un important impacte tant en la mateixa Peníscola, com en tota la regió. Del total de participants, el 97% són de fora de la província de Castelló, i el 72% de fora de la Comunitat de l’Esport, unes espectaculars xifres d’atracció turística que omplin tot tipus d’allotjaments amb els seus més de 4000 assistents, entre participants, familiars i acompanyants. L’esdeveniment contínua amb l’estratègia d’expansió internacional que va començar en 2019 i prova d’això és que ja són 27 les diferents nacionalitats que s’han donat cita a Peníscola, sent un 12% del total de fora d’Espanya.

Compartir: