Gigante de Piedra: l’espectacle del ciclisme de muntanya torna a Castelló

500 ciclistes afronten la prova de XCM més dura d'Espanya: un traçat de 120 quilòmetres i 3600 metres de desnivell que enguany s'estrena en categoria UCI

El guanyador de la Titan Desert 2023 i actual Campió d'Espanya d'Ultramaratón de Bicicleta de muntanya, Roberto Bou, part com a gran favorit per al triomf este dissabte

El millor Bicicleta de muntanya nacional i internacional torna este dissabte a les muntanyes de Castelló. Tot està preparat a Sant Joan de Moro per a la novena edició de la Gegant de Pedra Small, la prova XCM més dura d’Espanya. Un esdeveniment esportiu que en 2024 ha rebut l’impuls dels premis Emprén Esport, iniciativa impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso en col·laboració amb el diari Marca per a fomentar l’emprenedoria esportiva en la Comunitat Valenciana i que va reconéixer a la Gegant de Pedra amb el màxim reconeixement de la categoria Consolidació.

La prova tornarà a prendre eixida des de Sant Joan de Moro i obligarà a completar un recorregut circular que travessa les localitats de L’Alcora, Figueroles, Castillo de Villamalefa i Llucena. Ascensions com Mes de la Costa, o la pujada des del va riure a la població de Llucena posaran a prova l’acompliment dels participants. La Gegant de Pedra Small torna a presentar un recorregut tècnic i exigent que obligarà a completar 120 quilòmetres i 3600 metres de desnivell acumulat.

Com a gran novetat d’esta edició, la prova s’estrena com a categoria UCI 2 en el circuit internacional de Cross Country Marató (XCM) i s’enquadra dins del circuit National Ultra Endurance (NUE) Marathon Sèries, sent la primera prova a celebrar-se fora dels Estats Units.

Referent als professionals, l’elenc torna a ser de màxim nivell. Emergix la figura de Roberto Bou (Klimatiza Toteemi Cabberty) que torna a la prova després de la seua estrena en 2021. El campió d’Espanya XCM, Patxi Cía o la llegenda del Bicicleta de muntanya, plata olímpica en XCO, Tinker Juárez també se citen a les muntanyes castellonenques. En dones, la nord-americana Siena Hermon (Mondraker USA Team) debuta en la prova en 2024.

500 corredors està citats dissabte que ve a les 7.00 hores es donarà una eixida a una prova que en 2024 celebra la seua novena edició i que augura emoció amb el millor Bicicleta de muntanya nacional.

Compartir: