Roberto Bou i Laia Alborch s’imposen en la Gegant de Pedra Small 2024

La Gegant de Pedra Small ha completat una edició per al record. Les muntanyes de l’interior de la província de Castelló han sigut l’escenari d’en el qual s’ha desenvolupat la marató de Bicicleta de muntanya més dur d’Espanya que ha acabat per encimbellar les figures de Roberto Bou i Laia Alborch.

En la prova masculina, Bou, actual guanyador d’Espanya d’ultramaratón de Bicicleta de muntanya, ha firmat en meta un temps de 5.22:18 per a imposar-se amb gran autoritat. Segon ha sigut un gran Álex Sempere (5.39:27) i el podi l’ha tancat Marçal Mercadal (5.50:49).

Bou ha fet bons els pronòstics que li donaven com a gran favorit imposant un gran ritme des que es va consumir una hora de competició. Sempere va intentar seguir a la seua roda, però en el quilòmetre 43, a les portes del primer avituallament, ha desistit a seguir la roda del turolense, per a trobar el seu ritme i així amarrar la segona posició. En meta, Bou ha destacat el “exigent i molt tècnic circuit propi d’una prova del Mundial”.

En dones, el triomf ha sigut per a Laia Alborch (8;01.05) que ha calcat la tàctica de Roberto Bou i ha marxat en solitari des de ben d’hora. Merche Villanueva (8.15:42) va entrar segona i Aida Beteta (8.19:24) va ser tercera.

Prop de 500 ciclistes han pres l’eixida a les 7.00 hores a Sant Joan de Moro per a afrontar els exigents 120 quilòmetres i 3600 metres de desnivell acumulat que plantejava la novena edició de la Gegant de Pedra Small.

L’acció tornarà a les muntanyes de Castelló, el pròxim 1 de juny amb la disputa de la Gegant de Pedra, un esdeveniment esportiu que, com la Gegant Small, en 2024 ha rebut el reconeixement dels premis Emprén Esport, iniciativa impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso i MARCA per a fomentar l’emprenedoria esportiva en la Comunitat Valenciana i que ha guardonat a la Gegant de Pedra amb el màxim premi de la categoria Consolidació.

Compartir: