València, referència en FITUR en l’organització d’esdeveniments esportius de projecció internacional

València es prepara per a tindre un complet calendari esportiu de cara a 2023 amb més de 140 cites esportives anotades. La celebració d’esdeveniments esportius de rellevància nacional i internacional, que ajuden a projectar la imatge de la nostra ciutat han situat a València com un destí prioritari per a organitzadors d’esdeveniments, públic i participants d’aquestes cites esportives.

Per aqueix motiu, l’esport de València compta amb un ampli espai en la Fira de Turisme Internacional, FITUR, on els principals esdeveniments del calendari esportiu de l’any i els seus organitzadors tenen, a més, un espai on projectar la seua imatge i la de la nostra ciutat als principals operadors i actors turístics del món.

Aquesta vesprada, en aqueix mateix escenari, els representants de tots aqueixos esdeveniments, al costat dels regidors d’Esports, Javier Mateo; i de Turisme, Emiliano García; han protagonitzat un acte de presentació conjunt per a posar en valor i destacar la potent oferta turística protagonitzada pels esdeveniments esportius de major projecció internacional de la nostra ciutat dels pròxims 12 mesos.

El màxim responsable de l’esport municipal, Javier Mateo, ha subratllat en l’acte que “aquests esdeveniments representen la decidida aposta de l’Ajuntament de València pels esdeveniments esportius que projecten la imatge internacional de la ciutat, al mateix temps que generen un impacte econòmic directe i sostenible i deixen un llegat tangible i durador a València i els seus ciutadans i ciutadanes”. Mateo ha continuat afirmant que “la nostra ciutat presenta un complet calendari esportiu per a 2023 amb una important presència d’esdeveniments esportius de projecció nacional i internacional que conviden a visitar-nos amb l’esport com a principal reclam”.

I és que, segons ha remarcat el propi regidor, “València té unes condicions ideals per a acollir esdeveniments esportius d’impacte nacional i internacional que, a més, dinamitzen l’economia local. En FITUR presentem els principals atractius d’enguany que convertiran a la nostra ciutat a la ciutat de l’esport. Per infraestructures, capacitat hotelera, qualitat de la restauració i l’oci, clima i comunicació poques ciutats poden competir amb nosaltres”.

En l’acte, s’ha presentat a València com una ciutat bolcada amb l’esport amb una programació i un calendari d’esdeveniments esportius en els quals destaquen, entre altres, la Marató i Mitja Marató, la Copa del Món de Triatló, el Gran Fons Internacional de Ciclisme, el Mundial de Gimnàstica Rítmica, el Trofeu de la Reina de Vela, el Grandmasters Hoquei València 2023, la Copa Faulcombridge de Tennis o el BBVA Open Internacional de València.

Presentació de Vanessa Huesa – Copa del Món de Triatló

Aquest 2023 estarà marcat sobretot per la celebració del Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica, que se celebrarà entre el 23 i 28 d’agost en Fira València, amb un aforament de 6.800 espectadors. Serà l’esdeveniment més important de la modalitat durant l’any i es troba marcat en roig per als amants deporte. Aquest torneig serà decisiu per a la classificació en els Jocs Olímpics de París de 2024. De les 24 places individuals disponibles, 24 es concediran a València, així com cinc places en la modalitat de conjunts. En aquest sentit, la presidenta de la Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana, Concepción Rico, va assenyalar que “per al nostre esport és un gran honor poder estar en Fitur, exposant el gran esdeveniment què se celebrarà a València durant els dies del 23 al 27 d’agost, un campionat del món puntuable per a l’assistència a les Olimpíades de 2024. Volem agrair a les administracions de la Comunitat, a l’Ajuntament de València, a la Fundació Esportiva Municipal i a la Fundació Trinidad Alfonso la seua ajuda i suport”.

Els organitzadors, preparats

El 3 de desembre serà la Marató València Trinidad Alfonso, que previsiblement tornarà a batre tots els rècords de participació, nombre d’estrangers i marques. En aquest sentit, el director general d’SD Correcaminos, Juan Botella, coorganitzador de la prova al costat de l’Ajuntament de València, va recordar que amb “33.000 dorsals disponibles en aquest 2023 i més del 50% de participants estrangers, aquest esdeveniment s’ha convertit en un factor clau a nivell turístic per a la ciutat, tant en la despesa directa que deixen a la ciutat com en la difusió que es fa de la ciutat a nivell mediàtic amb més de 400 canals de Tv oferint la nostra carrera”.

La Marina de València és ja un clàssic a tot el món gràcies també al triatló, i és que la Copa del Món de Triatló torna a la nostra ciutat. La presidenta de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, Vanessa Huesa, ha subratllat que «el triatló tornarà a posar la vista a la ciutat de València el pròxim 2 de setembre amb la celebració de la Copa del Món de Triatló. La presència en Fitur és un impuls per a l’esdeveniment que facilita la seua visibilitat internacional. En 2023 la ciutat tornarà a convertir-se en epicentre del triatló mundial, amb la presència dels millors triatletes internacionals. Un esdeveniment que posa el fermall d’or a la fi de setmana de triatló popular que viu la ciutat amb la celebració en paral·lel de MTRI València. En una edició en la qual millorar les xifres internacionals i impulsar la presència de la dona, seran els objectius principals».

Compartir: