La Copa del Món de Ciclocròs UCI es decidirà a Benidorm

Laurens Sweeck i Fem van Empel poden certificar en la Costa Blanca el seu triomf final en el torneig més important del CX

En la Copa del Món de Ciclocròs UCI – Benidorm Costa Blanca 2023 es donaran cita aquest 22 de gener els millors especialistes hivernals del ciclisme mundial. No sols estarà en joc la victòria parcial en el circuit dels parcs de Foietes i El Moralet: també la general del torneig més important del ciclocròs mundial, que podria quedar matemàticament decidida en la capital turística de la Comunitat Valenciana. Els 40 punts que sumarà el guanyador de cada carrera, amb 30 i 25 per als ocupants de les altres dues places de podi, seran determinants.

Laurens Sweeck, durant la nevada mànega de Val di Sole. (c) UCI Cyclocross World Cup

En la categoria elit masculina, Laurens Sweeck (Crelan-Fristads), guanyador de dos mangues fins hui (Maasmechelen i Beekse Bergen), és el clar favorit per a deixar sentenciada la general del torneig en la Copa del Món de Ciclocròs UCI – Benidorm Costa Blanca 2023. El belga, que mai ha pujat al podi final de la Copa del Món Elit (va ser segon i tercer en Sub-23 en les temporada 2014-2015 i 2013-2014, respectivament i guanyador en Júnior en la 2010-2011), arriba a Benidorm amb 24 punts d’avantatge sobre el seu principal rival, el seu compatriota Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen – Bingoal), que és l’únic que segueix amb opcions matemàtiques de poder arrabassar-li el títol.

Per a eixir de la Copa del Món de Ciclocròs UCI – Benidorm Costa Blanca 2023 amb el mallot blanc i roig assegurat, Sweeck haurà de sumar en El Moralet i Foietes, almenys, 16 punts més que Vanthourenhout, que arribaria així a la prova final de Besançon (França) sense cap opció.

El vigent campió d’Europa i Bèlgica, Michael Vanthourenhout, està sent el gran rival de Laurens Sweeck en la Copa del Món de Ciclocròs UCI. (c) UCI Cyclocross World Cup

En la prova Elit femenina són també dues les corredores que partiran en la Copa del Món de Ciclocròs UCI – Benidorm Costa Blanca 2023 amb opcions matemàtiques si es fes amb la corona final del torneig. Fem van Empel (Jumbo-Visma) encapçala la general provisional del certamen amb 35 punts de renda sobre el seu compatriota Puck Pieterse (Alpecin-Deceuninck), per la qual cosa sumar sis punts més en la línia de meta de Benidorm servirien a Van Empel per a anotar-se la que, com en el cas de Sweeck, seria la seua primera Copa del Món de manera matemàtica.

La corredora neerlandesa de Jumbo-Visma ha pujat al podi en les deu proves que ha disputat en la present temporada, guanyant sis de de elles (Waterloo, Fayetteville, Tábor, Maasmechelen, Anvers i Dublín), sent segona en altres tres (Beekse-Bergen, Overijse i Hulst) i tercera en la restant (Zonhoven). Números similars ha signat el seu rival de l’Alpecin-Deceuninck, que també ha disputat deu proves amb altres tants podis, incloent-hi les victòries d’Overijse, Hulst i Val di Sole.

En l’última mànega de la Copa del Món de Ciclocròs UCI disputada en Zonhoven, Shirin van Anrooij (centre) es va colar entre Puck Pieterse (esquerra) i Fem van Empel (dreta). (c) UCI Cyclocross World Cup

Les entrades per a la Copa del Món de Ciclocròs – Benidorm Costa Blanca 2023 poden adquirir-se en el portal https://benidorm22.tickets.flandersclassics.be/, així com en el lloc oficial de la carrera, benidormcx.es. Així mateix, fins al dijous 19 a les 12.00 estaran obertes les inscripcions per al BenidormCX, prova de caràcter nacional que el dissabte 21 de gener complementarà a la gran festa del diumenge 22.

Compartir: