Tots Olímpics-FER Play inicia la seua desena edició en la Comunitat

Aquest projecte està impulsat pel Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso

La seu del Comité Olímpic Espanyol ha acollit aquest dimarts la presentació d’una nova edició de la campanya Tots Olímpics, un projecte educatiu impulsat per l’entitat olímpica per a difondre els valors de l’esport i l’olimpisme entre els centres educatius del nostre país. El programa es desenvolupa en sis comunitats autònomes: Madrid, Comunitat Valenciana, Extremadura, Castella i Lleó, Andalusia i Canàries.

Pel que respecta a la Comunitat Valenciana, la de 2023 serà la desena edició del programa ‘Tots Olímpics – FER Play’ gràcies a la col·laboració entre el Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso, entitat presidida per Juan Roig. L’objectiu principal d’aquestes iniciatives és el d’acostar a l’alumnat valores com ara el respecte, la igualtat i la superació, presents en la pràctica esportiva d’alt nivell i que resulten ser beneficiosos per al conjunt de la societat. Tot això, mentre coneixen millor la història dels Jocs Olímpics.

Aquesta aliança entre la Fundació Trinidad Alfonso i el COE es va rubricar recentment pel president del màxim organisme olímpic espanyol, Alejandro Blanco, i el director de l’entitat valenciana, Juan Miguel Gómez. Aquesta col·laboració ha permés que la iniciativa es venja desenvolupant en la Comunitat Valenciana durant una dècada i ha pres com a títol ‘FER Play’. Es divideix en dues activitats diferenciades. D’una banda, ‘Herois Olímpics’ va dirigida a alumnat de 3r de primària i, per un altre, ‘Tots Olímpics’ se centra alumnat de 4t, 5é i 6é i consisteix en una presentació didàctica realitzada per esportistes d’alt nivell i olímpics, en la qual es fa un recorregut pels diferents aspectes del Moviment Olímpic, els seus valors i la seua història.

Els esportistes que visitaran els centres educatius són els olímpics Javier García (esgrima) i María Ribera (rugbi), als quals acompanyarà un esportista del Projecte FER (projecte que impulsa la Fundació Trinidad Alfonso), que els trasllada la seua experiència com a atleta.

Després de nou edicions en les quals s’ha implantat el programa en la Comunitat Valenciana, s’han realitzat més de 850 visites a centres educatius i arribat a més de 52.000 xiquets i xiquetes de les tres províncies de la Comunitat.

A nivell nacional, aquesta iniciativa va començar en la Comunitat de Madrid en 2008 i actualment es desenvolupa també en els centres educatius de la Comunitat Valenciana, Extremadura, Castella i Lleó, Andalusia i Canàries, aconseguint prop de 300.000 escolars, amb una participació de més de 4.000 centres educatius.

Compartir: