La cinquena edició de ‘Esport a l’Escola +1h EF’ portarà una hora extra d’educació física a 192 centres educatius

Aquesta iniciativa pionera, impulsada per la Conselleria d’Educació i la Fundació Trinidad Alfonso, persegueix augmentar la pràctica esportiva en els centres educatius de la Comunitat

La cinquena edició del projecte ‘Esport a l’Escola +1h’ ja està en marxa. Aquesta iniciativa, que va nàixer amb la missió d’impulsar la promoció de la pràctica de l’activitat física i l’esport entre l’alumnat de 3r i 4t de Primària de la Comunitat Valenciana a través de federació esportives, ja ha aconseguit en aquest curs escolar, en part, el seu objectiu gràcies a una de les principals novetats del curs escolar 2022-23: la implementació per part de la Conselleria d’Educació de més hores d’Educació Física en Primària en el sistema educatiu valencià, un 50% més de presència d’aquesta àrea educativa a les escoles.

D’entre els Centres adherits al programa, per a aquells que ja tinguen aprovada aqueixa tercera hora d’educació la usaran per a la implantació d’Esport a l’Escola +1h. Els que tinguen dos, usaran una extra, dins de les hores de lliure designació, per a desenvolupar ‘Esport a l’Escola +1h’ i, així, obtindre aqueixa tercera hora d’esport.

En aquesta cinquena edició s’han adherit al programa ‘Esport a l’Escola+1h’ prop de 200 centres educatius, la qual cosa suposa un total de quasi 13.500 escolars que gaudiran d’una hora més d’Educació Física a la setmana.

Quant al nombre de federacions, en total són 21 federacions autonòmiques les que participaran en el programa: escacs, atletisme, bàdminton, handbol, beisbol, esports adaptats (FESA), orientació, esgrima, frontenis, hoquei herba, judo, karate, muntanya i escalada, pàdel, rugbi, salvament i socorrisme, tennis de taula, tir amb arc, triatló, ciri i voleibol.

La Fundació Trinidad Alfonso sufraga la despesa per al propi desenvolupament de les sessions i la contractació de tècnics. A més, enguany, com a novetat, el projecte comptarà amb la col·laboració de Decathlon, que proporcionarà als centres i federacions el material esportiu necessari per al correcte desenvolupament de cadascuna de les sessions. Aquest material no serà únicament per a donar-li ús en aquest projecte, sinó que el centre escolar rebrà un pack de cada esport que s’impartisca en el seu centre per a continuar fomentant la pràctica del mateix entre el seu alumnat.

La iniciativa compta amb un gran suport per part dels centres educatius, i una gran opinió entre el professorat participant, tal com es deprende de l’enquesta de satisfacció realitzada entre els actors participants. El 98% recomana el programa, repeteixen a l’any següent i, fins i tot, apostarien per implementar-lo en més cursos.

‘Esport a l’Escola +1h’ s’integra dins de la iniciativa Comunitat de l’Esport, un projecte desenvolupat conjuntament per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i per la Fundació Trinidad Alfonso per a impulsar una sèrie d’accions i iniciatives que contribuïsquen a convertir a la Comunitat Valenciana en una referència de l’esport nacional.

Últims dies per a inscriure’s en el Dia de l‘Esport

D’altra banda, també dins de la iniciativa de Comunitat de l’Esport es troba el projecte Dia de l’Esport. El pròxim 31 de gener es tanca el termini que tenen els col·legis per a inscriure’s i participar en aquest.

La pròpia celebració del Dia de l’Esport tindrà lloc enguany el dia 4 d’abril. L’objectiu és que aqueix dia, milers de xiquets i xiquetes amb edats compreses entre els 6 i els 18 anys desenvolupen un extra d’activitat esportiva, al marge de les seues habituals classes d’Educació Física, i convertisquen els seus centres educatius en una festa de l’esport i la convivència.

Encara que el Dia Internacional de l’Activitat Física i l’Esport és oficialment el 6 d’abril, enguany avançarà la seua celebració dos dies per a evitar la seua coincidència amb les festes de Setmana Santa.

Compartir: