Les promeses del tenis nacional trauen múscul en el Memorial Eduardo Ferrero

L'ITF J300 Villena va començar este diumenge amb els millors tennistes júniors del planeta

Més de 170 jugadors disputen un torneig que ja van guanyar grans figures com Paula Badosa o Carlos Alcaraz

El tenis del futur s’exhibix esta setmana en la Ferrero Tennis Academy. Amb el suport de la Fundació Trinidad Alfonso, a través del programa d’ajudes a competicions PAC CV desenvolupat de la mà del Comité Olímpic Espanyol (COE), l’ITF J300 Villena – Memorial Eduardo Ferrero reunix des d’este diumenge als millors júniors del panorama mundial. És la competició internacional sub-18 d’Espanya. I se celebra en la Comunitat de l’Esport.

Perquè fins a Villena s’han desplaçat més de 170 joves jugadors de 35 nacionalitats diferents que es troben competint per un trofeu que ja han guanyat, entre altres, figures reconegudes com els espanyols Carlos Alcaraz i Paula Badosa.

La prèvia de l’esdeveniment va donar l’oportunitat a joves espanyols a enfrontar-se als millors del món. Amb èxit, perquè de les dotze places que hi havia en disputa per a accedir al quadre final, sis van ser aprofitades per tennistes nacionals: Sergi Fita, Lorena Solar, Mario Arce, Eugenia Menendez, Pablo Roche i Marta Pico van ser els classificats. Els portuguesos Maria Garcia, Angelina Voloschukm i Joao Silva, així com el xinés Jinpeng Tang, la ucraïnesa Alísia Reva, i el canadenc Kuang Quin Xu -jugador de l’Acadèmia Ferrero, on té lloc el torneig des de fa 23 anys- completen, de moment, el quadre.

L’ITF J300 Villena té, a més, un premi afegit. Els tennistes que més punts sumen del torneig tindran pràcticament assegurada la seua presència en el quadre de Roland Garros júnior. Al costat dels classificats de la Qualy, la representació de l’Armada júnior comptava amb 10 efectius en el quadre femení i 13 en el masculí. Entre els primers partits de primera ronda és destacable les victòries de Neus Torner, Carles Cordoba, Meritxell Teixido, Andrés Santamarta, Claudia Ferrer i Rafael Segado. Tots ells ja es troben en la segona ronda del torneig, a l’espera que acaben la resta de partits de primera ronda. Demà donarà principi la segona ronda en la qual entren en joc els principals favorits al torneig, com són els també espanyols Sergio Planella, Ruth ruora i Roger Pascual, que comptaven amb bye en la ronda prèvia.

També han arrancat els quadres de dobles que en el circuit internacional sub18, que cobren bastant importància perquè sumen per al rànquing global. La lluita serà aferrissada, encara que els espanyols acostumen a fer un gran paper en la Comunitat de l’Esport.

Compartir: