Comença el compte arrere per a Penyagolosa Trails amb l’obertura de preinscripcions

La carrera cap a Penyagolosa Trails 2022 ha començat. Hui, a les 12 hores s’ha obert el termini per a preinscriure’s a la 23a edició de la MiM i la 10a de la CSP i aquest conclourà el dia 10 de gener a les 19 h. Tres dies després es realitzarà el sorteig de dorsals per a l’edició del 22 al 24 d’abril en la Diputació de Castelló i es podrà seguir per streaming.
Les preinscripcions ja es poden realitzar a través de la pàgina web www.penyagolosatrails.com. Enguany, hi ha corredors que ja tenen la seua plaça en haver traslladat el seu dorsal de l’edició 2020 a abril de 2022, pels diferents canvis de dates obligats per la pandèmia. D’aquesta manera, el 13 de gener se sortejaran 1200 places per a la MiM i 600 per a la CSP.
Cal recordar que han passat una mica més de dos mesos des de l’edició més esperada de Penyagolosa Trails. A l’octubre d’enguany va tornar a viure’s la màgia d’aquest esdeveniment. Des de llavors, s’ha treballat conjuntament amb el personal tècnic del Servei de Medi Ambient de la Direcció Territorial de Castelló de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per a garantir la sostenibilitat mediambiental de l’esdeveniment. La prioritat per a Penyagolosa Trails és tindre un impacte nul sobre el medi natural, a més de conscienciar a corredors, acompanyants i visitants sobre la importància de protegir-lo i estimar-lo. Per això, es treballa per desenvolupar accions per a millorar l’entorn abans, durant i després de l’esdeveniment. Aquesta línia d’actuació és així des dels inicis, però s’ha intensificat en les últimes edicions i es continuarà apostant per la cura de l’entorn. En aquests mesos s’està treballant conjuntament

La grandesa dels esports de muntanya recau en l’entorn. La MiM i la CSP transcorren per llocs que s’han format al llarg de milers d’anys d’història. Paisatges sagrats i amb una biodiversitat i un valor paisatgístic enorme. Per això, cal treballar perquè naturalesa i esport puguen anar de la mà, compaginar-se i complementar-se.

En definitiva, Penyagolosa Trails aposta per un model de carreres sostenibles i responsables amb el medi ambient. El futur passa per la cura de l’entorn i perquè cada esdeveniment, cada corredor i cada persona aporten el seu xicotet granet d’arena per a eliminar la seua petjada en la naturalesa.

 

Compartir: