L’estudiant de la UV Paula Morcillo, bronze en el Campionat del Món de Tir Olímpic

La tiradora de 18 anys compagina els seus estudis de 1r curs en el Grau de Negocis Internacionals amb els entrenaments d’una disciplina esportiva que requereix fortalesa mental, concentració i precisió.

Paula Morcillo ha aconseguit aquest cap de setmana el major èxit fins al moment en la seua prometedora carrera esportiva. “L’any passat vaig quedar quarta en el Campionat del Món, a les portes de les medalles i enguany he aconseguit pujar-me al podi”, ens conta Paula emocionada, conscient que açò és només el començament, doncs als seus 18 anys el somni olímpic, encara que llunyà, és cada vegada és més real.

El Campionat del Món de Tir Olímpic s’ha celebrat a Croàcia del 23 al 26 de setembre i Paula Morcillo ha tornat amb un gran resultat. La jove tiradora, natural d’Alfàs del Pi (Alacant), ha aconseguit una meritòria tercera posició en la prova mixta de fossat olímpic. Al costat del seu company d’equip Juan Antonio García, es van classificar per a la final pel bronze, en categoria júnior, i es van alçar amb el preuat metall després de véncer a l’equip mixt de la Xina amb un contundent marcador final de 7-1.

Paula Morcillo es va iniciar en el món del tir olímpic amb només 15 anys d’edat, el va descobrir a través del seu pare que era un gran aficionat. Va ser al juliol de 2019 quan es va inscriure en el Club de Tir al Plat d’Alfàs del Pi i va començar a entrenar. En la seua primera competició ja va aconseguir ser subcampiona d’Espanya en categoria júnior, i des de llavors no ha parat de collir èxits.

“El meu somni és anar a les Olimpíades, el veig encara llunyà perquè encara soc júnior. Fins als 21 anys no seré Dama (sènior) i no podré lluitar per una plaça per als Jocs Olímpics” explica la tiradora, “allò més positiu és que fins a eixe moment tinc molt de temps per a continuar entrenant, afermant-me com a tiradora, focalitzant cap a on vull anar i perfeccionant detalls”.

Paula està cursant el primer curs del Grau de Negocis Internacionals en la Facultat d’Economia de la Universitat de València. “Compaginar classes i exàmens amb els entrenaments no és fàcil, solc anar amb els apunts a totes parts i intente estudiar sempre que tinc un buit, aprofite els viatges amb cotxe cap a les competicions i tots descansos per a anar memoritzant el temari i traure bones notes”, assegura Paula.

La tiradora de 18 anys entrena entre 3 i 4 hores diàries en el camp de tir de Xest, sota les ordres del seu entrenador Salvador Narbona, una dedicació que alterna amb el running i el gimnàs, per a guanyar força i resistència. “A més del físic, la fortalesa mental és indispensable en aquest esport, per això faig molts exercicis de concentració, i treball per a millorar la confiança i la decisió… és necessari estar molt concentrada quan tires i saber quin és el teu objectiu”, apunta.

“El tir olímpic és un esport individual però la bona harmonia amb els companys és fonamental” assenyala Paula, per això una de les coses que ella més gaudeix és el fet de “parlar amb la resta de tiradors i tiradores sobre el tir, conéixer els mètodes que ells utilitzen per a concentrar-se, per a saber focalització” explica Paula, que es confessa una gran apassionada d’aquest esport, “la creença general és que disparar és una cosa brusca o violenta, i és tot el contrari, cal tindre molta delicadesa, tindre molt de cap, tot és molt suau”, assegura.

El tir olímpic és un esport bastant desconegut per a la societat, especialment entre la gent jove, “seria genial que s’incloguera aquesta disciplina esportiva en les competicions universitàries, tant a nivell autonòmic, com a estatal i internacional”, reivindica l’esportista de la Universitat de València, “això ajudaria molt al fet que els joves coneguen més aquest apassionant esport i contribuiria a canviar estereotips entorn al tir”, sentència.

Aquesta jove promesa, a la qual li encanten els reptes, ens confessa que la modalitat de tir que més li agrada és “el tir al plat en modalitat fossat olímpic, precisament perquè és la més complicada, perquè hi ha més varietat de plats i direccions i la velocitat és major”.

L’esportista d’Alfàs del Pi té clars quins són els seus objectius, en aquest esport i en la vida, “m’encanten els negocis, l’economia, m’agradaria treballar en eixe entorn i compaginar-ho amb el tir”, assegura Paula. “Somnie amb anar a les Olimpíades, i per a aconseguir-ho hauré de continuar entrenant dur, però sense descurar els meus estudis. Al final els Jocs Olímpics són un somni que veig molt llunyà, m’encantaria viure eixa experiència, però encara és prompte per a plantejar-me’l com a objectiu a curt termini, ara he de centrar-me en el camí”, explica la jove de 18 anys, amb prudència, amb els peus en el sòl, i el dit sempre en el disparador.

Compartir: