Més de 2.700 corredors i corredores, en la 10a Carrera Universitat de València

Aquest diumenge 16 d’octubre s’ha celebrat la 10a edició de la Carrera Universitat de València, un esdeveniment esportiu obert a tota la ciutadania que s’emmarca en el Circuit de Carreres Populars Ciutat de València.
L’eixida ha tingut lloc a les 9:00 hores en l’Avinguda Primado Reig, a l’altura de les instal·lacions esportives de la Universitat de València. Els i les runners han realitzat un recorregut de 6 quilòmetres al llarg de l’avinguda del Botànic Cavanilles, l’Albereda i Blasco Ibáñez, fins a arribar al poliesportiu de la Universitat de València en Primado Reig, on se situava la línia de meta.
En la categoria general femenina, la millor marca ha sigut per a Alicia Álvarez, amb un temps de 00.19:47. Seguida per Ghizlane Assou (00.20:29) i, en tercera posició, Lucía María Mocholi (00.20:49). El corredor més ràpid ha sigut Miguel Baidal, que ha aconseguit un temps de 00.16:49. La segona i tercera posició ha sigut per als estudiants de la UV Jaume Albaráñez (00.17:24) i Álvaro Calderón (00.17:29).
En la 10a carrera Universitat de València també hi ha hagut categoria d’alumnat i de personal de la UV. L’alumne més ràpid ha sigut Jaume Albarañez, seguit per Álvaro Caldrerón i John Alan Pardo. El podi de les alumnes ha estat format per Míriam Ferran, Mencia Carpio i Mar Segarra. En la categoria de PAS/PDI la victòria masculina ha sigut per a Carles Balguer, en segona posició ha travessat la línia de meta Coque González, i després d’ell Julio Pellicer. En el quadre femení de personal de la Universitat la més ràpida ha sigut Cristina Soriano, la segona posició ha sigut per a Lucía Martos, i Josvey Blanco ha completat el podi.
Amb la intenció de dotar a la prova d’un caràcter obert i participatiu, també s’ha desenvolupat la modalitat de marxa a peu o nòrdica no competitiva, on els i les participants han pogut gaudir del recorregut d’una manera més pausada i amb un requeriment físic menor. La jornada esportiva ha conclòs amb la prova per a menors de 14 anys en la zona de meta de la carrera, que ha comptat amb al voltant de 100 participants.
Ana Mª Gómez, directora del Servei d’Esports, que va lliurar els premis junt al regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, ha agraït “a la fundació esportiva municipal per comptar amb la UV en aquest circuit de carreres populars”. La directora d’UVesports ha posat l’accent en “la gran participació” i ha destacat el civisme dels corredors i corredores: “obrirem les portes de les instal·lacions esportives universitàries a 2.700 persones, que van fer ús d’elles amb un gran civisme. Eixe comportament, junt a la impecable labor del voluntariat, va fer que la cursa transcorreguera amb normalitat i fora un gran èxit”.
La Universitat de València promou anualment aquest esdeveniment amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva i transferir a la ciutadania la importància d’adoptar hàbits de vida saludables. Compta amb la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal, que organitza aquesta prova pertanyent al Circuit de Carreras Populares de la Ciutat de València, i amb el suport de la Fundació Trinidad Alfonso, Intersport, Serrano, CocaCola, El Corte Inglés i Divina Segurs.

Compartir: