El PAC CV 21-22 deixarà 35 esdeveniments a la Comunitat Valenciana

  • La inversió d’aquesta sisena edició arribarà als 900.000 euros.
  • Aquesta iniciativa del Comité Olímpic Espanyol i la Fundació Trinidad Alfonso impulsa des de 2016 la celebració de grans esdeveniments esportius a les tres províncies de la Comunitat Valenciana.
  • Quant a l’impacte econòmic, es preveu una despesa turística que supere els 30 milions d’euros a les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

La Fundació Trinidad Alfonso i el Comité Olímpic Espanyol, en l’obstinació que tenen de continuar donant suport a les diferents federacions esportives nacionals per a mantindre l’activitat i recuperar la normalitat, s’han reunit amb els presidents federatius per a fer balanç de la sisena edició del Programa de suport a competicions de la Comunitat Valenciana (PAC CV), que arriba a l’equador. L’esforç especial realitzat ha fet que aquesta edició, la 2021-22, atraga a la Comunitat Valenciana un total de 35 competicions, pràcticament el doble que en les primeres edicions d’aquest programa.

Dels 35 esdeveniments, 18 són internacionals i 17, nacionals. La província amb més activitat serà Alacant, amb 19 esdeveniments; seguida de València, amb 12, i 4, a Castelló. En total, quasi 25.000 esportistes visitaran la Comunitat Valenciana per a realitzar les respectives proves esportives.

En la reunió que van mantindre el COE i la Fundació Trinidad Alfonso amb les federacions espanyoles es va acabar de tancar el calendari de competicions de la segona part de la campanya 21-22. “Felicitem i agraïm a la Fundació Trinidad Alfonso i al seu president Juan Roig tot el que fa per l’esport i tot el que fa a través de l’esport per millorar la societat. Per a nosaltres és un gran honor col·laborar amb ells i que el fruit d’aquesta col·laboració siga el suport que la fundació dona als esportistes en la part formativa, en la part competitiva i en l’organització dels grans esdeveniments de les federacions espanyoles”, va indicar Alejandro Blanco, president del Comité Olímpic Espanyol.

El Programa de suport a competicions a la Comunitat Valenciana és una iniciativa impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso i el Comité Olímpic Espanyol, per a reforçar i promocionar competicions esportives, tant nacionals com internacionals, a Alacant, Castelló i València, amb l’objectiu que la Comunitat Valenciana recupere el caràcter organitzador d’esdeveniments esportius i aconseguir més expansió de l’esport turístic. Cada esdeveniment rebrà una ajuda fixa de fins a 10.000 euros, en el cas de les competicions nacionals, i fins a 25.000 euros, en el cas de les internacionals (depenent de les necessitats en cada cas concret). A més, hi ha una sèrie d’incentius variables en funció del nombre de participants nacionals de fora de la Comunitat o estrangers, que poden augmentar l’assignació econòmica a l’esdeveniment.

El PAC CV com a motor econòmic de la Comunitat de l’Esport

“Per a la Fundació Trinidad Alfonso és molt important mantindre aquesta aliança amb el Comité Olímpic Espanyol i agraïm enormement la seua implicació. El nostre president, Juan Roig, persegueix, a través del seu mecenatge, posar en el mapa la Comunitat Valenciana i que es convertisca en un focus d’esdeveniments esportius que, a més, atraguen turisme i tinguen un impacte econòmic en les tres províncies. Aquest programa d’ajudes és fonamental en la Comunitat de l’Esport que estem construint entre tots els agents esportius i demostra la capacitat organitzativa i el potencial de la Comunitat Valenciana”, va explicar Juan Miguel Gómez, director de projectes de la Fundació Trinidad Alfonso.

En aquest aspecte, les dades sobre l’impacte econòmic del PAC CV al territori valencià són inqüestionables, com es desprén dels estudis realitzats cada any. En aquests s’estimava que cada esdeveniment aconseguia un impacte econòmic d’un milió d’euros, de mitjana, quant a la despesa turística dels participants, familiars i assistents. Així, en l’edició 19-20 es van celebrar 14 competicions, que van deixar una despesa turística de 13,4 milions d’euros gastats pels participants i acompanyants. Amb aquestes dades, la previsió per a aquesta edició amb 35 competicions superarà els 30 milions d’euros.

Si el PAC CV persegueix fomentar la celebració de competicions esportives oficials, de caràcter nacional i internacional, mitjançant la concessió d’ajudes econòmiques per a les federacions espanyoles que organitzen aquestes competicions a la Comunitat Valenciana, és evident que, a la vista de les dades de l’estudi d’impacte econòmic, aquest programa ha sigut un important motor de riquesa i turisme a la Comunitat Valenciana, fins i tot en una situació com la que ens trobem.

El PAC CV és un dels projectes que donen cos a la Comunitat de l’Esport, iniciativa que té com a objectiu aconseguir que la Comunitat Valenciana siga l’escenari de grans competicions nacionals i internacionals.

Compartir: