La Comunitat Valenciana Olympic Week encimbella als seus nous campions i defineix dos títols nacionals

Mentre els germans Codoñer s’agencien la Copa d’Espanya de 29er amb notable avantatge, Ana Moncada es proclama vencedora d’Espanya d’ILCA6 en l’última mànega del campionat

El primer bloc de competició d’aquesta nova edició de la Comunitat Valenciana Olympic Week, que ha aconseguit congregar a més de 450 regatistas entre el Real Club Nàutic València i Real Club Nàutic Torrevieja, ha conclòs després de quatre dies de regata on hem vist navegar a onze classes de vela lleugera diferents: Snipe, Hobie16, Finn, Vaurien, F18, Patí a Vela, Classe A i 29er en el club valencià i a les tres modalitats d’ILCA en la seu torrevejense.

I és que en aquesta prova, organitzada per la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, no sols estaven en joc els trofeus de la setmana olímpica, sinó que també s’han disputat dos títols de caràcter nacional i altres dos autonòmics.

Mateo i Simón Codoñer líders de principi a fi en la Copa d’Espanya de 29er

Un dels grans títols que ha englobat aquesta VIII Comunitat Valenciana Olympic Week ha sigut la Copa d’Espanya de 29er. Més d’una vintena de vaixells, procedents de tot el territori nacional, han estat competint per aquest títol en el Real Club Nàutic de València on els germans Mateo i Simón Codoñer, clars aspirants a emportar-se la Copa, han dominat la regata de principi a fi no donant treva als seus rivals en cap de les proves disputades.

Ja des de la jornada inaugural es van agenciar una còmoda i avantatjada primera posició que no han soltat en cap moment. Després de no poder completar cap prova hui, perquè el vent no ho ha permés en la capital del Túria, Mateo i Simón Codoñer (RCNV) han alçat la Copa d’Espanya a casa.

Més renyida ha estat la classificació femenina en la qual hem vist com les posicions s’anaven intercalant prova rere prova. I finalment, la regularitat aconseguida en els sis parcials disputats, ha deixat al tàndem del Real Club Nàutic Palma format per Susana Bestard i Mª Teresa Martín com a campiones aquesta temporada.

Al costat d’elles han completat el medaller nacional Neus García i Lucía Busquets (RCNP) i Sara i Isabel Momplet (RCNV). En la classificació masculina la plata se l’ha emportada Marina Conde i Manuel Martín (RCNP) i el bronze Sergi López i Guillermo Castellano (RCNV).

I a més d’aquests títols individuals també hi havia en joc la Copa d’Espanya de 29er per Autonomies on la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana ha sigut la gran vencedora.

Les altres set classes de vela lleugera que trobàvem en competició en el Real Club Nàutic de València també han tancat la jornada en blanc ja que les condicions no han permés desenvolupar cap prova malgrat l’espera.

Amb aquest últim dia a zero, els resultats es mantenen intactes i es tanquen amb les classificacions d’ahir.

Ana Moncada campiona d’Espanya d’ILCA6 en l’última mànega

No tan definit ha estat el medaller nacional per a la classe ILCA6 que s’ha estat celebrant en el Real Club Nàutic Torrevieja.

Durant quatre intensos dies, les màximes exponents nacionals de la classe, no han deixat d’agitar la classificació fent que cada jornada es tancara amb una líder diferent i sota una puntación molt ajustada.

En l’arrancada va ser Martina Reino qui domine la competició, però poc li va durar aquest mandat ja que durant la segona jornada Ana Moncada li va arrabassar el cim de la general perquè en la tercera i penúltima jornada fora Cristina Pujol qui s’agenciarà el primer lloc.

Amb tot per decidir en aquest últim dia, les tres aspirants al títol eixien a la mar sent conscients que no podien deixar passar ni un detall. I encara que no ha sigut, ni molt menys la millor jornada per a la sevillana Ana Moncada, un segon en el dècim i últim parcial de campionat l’han pujada directa a l’alt de la classificació nacional i així s’ha convertit en la nova campiona d’Espanya d’ILCA6.

Per darrere i a només cinc punts s’ha quedat l’olímpica Cristina Pujol i amb la medalla de bronze  la canària Martina Reino.

Encara que cal destacar que el primer lloc de la general absoluta ha tingut nom italià perquè és Massimiliano Antonazzi, qui després de mantindre’s tot el campionat en llocs de plata, hui ha signat la seua millor jornada i ha escalat fins al cim de la general.

Quant al títol nacional per autonomies la vencedora ha sigut la Federació Balear de Vela i la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana s’ha penjat la medalla de bronze.

La FVCV lliurament les Copes Autonòmiques per a les classes ILCA4 i ILCA7

Pel seu costat, les flotes d’ILCA4 i ILCA7, que també han estat competint durant la Comunitat Valenciana Olympic Week en el Real Club Nàutic Torrevieja, han lluitat per la Copa Autonòmica de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana d’aquesta temporada.

Tres dies de regata i huit parcials completats han deixat a Jorge Gonzalvez del Real Club de Regates d’Alacant com a campió 2023, al seu company de club Adolfo Virgili com a subcampió i a Mariano Cebrián del Club Nàutic Benidorm en el tercer escaló.

En el cas dels ILCA4, que només han pogut completar cinc proves durant aquestes tres jornades, el vencedor ha sigut Jaume Castaño del Real Club Nàutic Dénia, seguit de Jorge Santos (CN Altea) i Quique Ferrando (RCNV).

Però amb aquests resultats no acaba la huitena edició de la Comunitat Valenciana Olympic Week ja que la setmana vinent, del 16 al 19 de febrer, es continuarà celebrant de manera simultània en tres seus diferents: Real Club de Regates d’Alacant, Club Nàutic Santa Pola i Real Club Nàutic Torrevieja i amb dotze noves modalitats de vela lleugera en competició i nous títols nacionals i internacionals en joc.

 

Compartir: