Castelló acull un Nacional amb rècord històric de participació: 1.652 nadadors!

La Piscina Olímpica de Castelló serà la seu del campionat durant quatre dies, del 16 al 19 de febrer de 2023

Castelló acollirà per quarta vegada en la seua història el Nacional Màster d’Hivern que tindrà lloc del 16 al 19 de febrer en la ‘Piscina Municipal Olímpica de Castelló’, que aquest migdia ha sigut la seu de la Presentació oficial del Campionat.

En la mateixa han sigut presents l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; el president de la RFEN, Fernando Carpena; el president de la FNCV, Marco Rivera; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Castelló, Omar Braina; i el president del CN Castalia-Castelló Costa Azahar, Carlos Torla.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la importància que la ciutat torne a ser escenari d’una competició nacional que atrau durant dies a centenars de persones. “La Piscina Olímpica torna a acollir una destacada competició a nivell nacional, la qual cosa suposa un nou reconeixement a les nostres instal·lacions esportives municipals i un exemple de la nostra aposta per l’esport com a dinamitzador econòmic, social i turístic de la nostra ciutat”.

El nostre president RFEN, Fernando Carpena, ha asseverat que “la xifra de participació és històrica per a aquest Campionat i per a la Federació. Vull desitjar sort a tots i agrair la implicació i col·laboració de l’Ajuntament de Castelló, també del Club Natació Castalia-Castelló que, juntament amb el suport de la Fundació Trinidad Alfonso, propicien que portem esdeveniments a aquesta ciutat aliada”.

Per part seua, el regidor d’Esports i president del Patronat Municipal d’Esports de Castelló, Omar Braina, ha indicat que “el Campionat d’España Open d’Hivern és una important cita esportiva en la qual participaran 1.652 nadadors i nadadores de tota Espanya, la xifra més alta de participació d’aquest campionat”.

Castelló supera el rècord de 1.566 inscrits de Màlaga 2018

La RFEN, la FNCV i el CST-CST Costa Azahar, amb la imprescindible col·laboració de l’Ajuntament de Castelló i el suport de la Fundació Trinidad Alfonso, organitzen un esdeveniment de gran calibre, que batrà el rècord històric de participants amb 1.652 inscrits, superant els 1.566 de l’edició de 2018 celebrada a Màlaga.

En la capital de la Plana, a més, es podrà veure en acció a 8 nadadors que en el seu moment van representar a Espanya en els Jocs Olímpics. Es tracta d’Enrique Melo, Juan Carlos Vallejo, Juan Benavides, Dani Morales, Susana Garabatos, Kiko Hervás, Xavi Núñez i Erika Villaécija.

Sense oblidar tampoc que hi haurà representants del 100% de les comunitats i ciutats autònomes, les més representatives Madrid (388), l’amfitriona Comunitat Valenciana (369) i Andalusia (168). I 172 clubs, destacant en inscrits el CN Jerez Masters (124), CN Monteverde (79) i Tennis Chamartín (70). Participació numèrica monstruosa, mai vista en les nostres piscines

Compartir: