Èxit valencià en el Mundial de caiac-polo

Els esports aquàtics són els vertaders protagonistes en el període estival. La setmana passada es va disputar en Saint-Omer (França) el Mundial de Caiac-polo, en el qual la selecció espanyola masculina sub21 es va proclamar campiona amb participació valenciana.

Els valencians Diego Guinot i Josep Murillo van alçar el trofeu de campions i, una altra valenciana, Ariadna Hoyos, va aconseguir el bronze amb la selecció femenina sub21. També, formant part de l’absoluta femenina va estar una altra valenciana, Nuria Canyes. El combinat va quedar seté en el Mundial. A més, el triomf valencià també arriba fins a les banquetes amb ‘Coco‘, el seleccionador del combinat femení sub21. Tots ells pertanyen al Club Caiac-Polo d’Alaquàs, que milita en la Primera Divisió espanyola.

Un dels protagonistes Diego Guinot (Borriana, 2002), atén a Yosoynoticia.es després del triomf: «Era el meu primer any en un torneig oficial amb la Selecció Espanyola i mai havia viscut una cosa així. En básquet o en futbol tens a l’afició que t’anima però en aquest esport no estem acostumats a això. I en veure com teníem suport en les graderies se’t posaven els pèls de punta».

Comenta el jove esportista que han fet un torneig «de menys a més». «Ens va tocar el grup més complicat amb Nova Zelanda, Sud-àfrica i Itàlia. I comencem amb derrota contra Itàlia que ens va desanimar una mica». Malgrat això la Selecció va aconseguir passar de grup segona i després de la derrota contra Alemanya no els quedava una altra opció que guanyar tots els partits.

«En les semis contra Itàlia ja estàvem molt més motivats. Havíem eliminat a França en el seu propi Mundial». Espanya va guanyar 5-4 en semifinals i va acabar guanyant contra Alemanya la final en la pròrroga amb un gol d’or.

Compartir: