MTRI València s’acosta al 30% de participació femenina

Les inscripcions avancen a bon ritme i sumen més de 1.600 triatletes

El nombre de participants continua creixent, especialment aquestes setmanes en les quals la prova s’enfronta a un canvi de tarifa. La setmana passada tancava amb més de 100 inscrits i aquesta mateixa les xifres segueixen a ritme similar. La ciutat de València també és triatló. Un esport exigent per al que es necessita no sols material específic sinó també, constància i sacrifici per a mantindre un ritme d’entrenaments continu, en el qual es donen cabuda les 3 disciplines: natació, ciclisme i carrera a peu. Sense oblidar-nos del temps necessari per a tot això. Sens dubte, convertir-se en triatleta suposa quadrar bé l’agenda setmanal i no faltar a cap de les cites del pla marcat.

Bon compte d’això ho saben els més de 1.600 triatletes inscrits. La prova va camí de les 1.500 inscripcions, de les quals quasi el 30% són femenines (29%) i el 71% són masculines. En tots dos perfils es dona la circumstància que molts participants veuen MTRI València com una oportunitat per a iniciar-se en el triatló. En aquest sentit, hui dia la competició compta amb quasi un 60% de participants no federats. El que demostra el marcat caràcter popular de MTRI València. L’Organització sempre ha mostrat interés en la promoció del triatló des de la base. Els cadets són la categoria més jove a poder participar. Podran fer-ho en distància supersprint, mentre que els juvenils podran competir en distància sprint i supersprint. Entre els inscrits comptem amb esportistes de tota Espanya i un 1% de participació internacional. L’àmplia oferta de distàncies i modalitats afavoreix la possibilitat que els esportistes vegen el circuit Mediterrània Triatló com una competició per a tots.

Copa del Món de Triatló

Estem a punt de saber la llista d’eixida amb la qual comptarem en la Copa del Món de Triatló de València. Una informació que comparteix la World Triathlon aproximadament 30 dies abans de l’esdeveniment. Aquesta és la segona competició d’aquestes característiques que es disputarà a la ciutat de València, després de la viscuda en 2020. Que, d’altra banda, va ser l’única prova de Copa del Món celebrada aqueix any després de la situació derivada pel COVID. Enguany sens dubte serà emocionant. La seu, situada en La Marina de València, acollirà per primera vegada públic que podrà vibrar en la meta amb els millors triatletes del món. Entre les files internacionals esperem comptar amb els triatletes valencians d’elit Roberto Sánchez Mantecón i Noelia Juan. Noelia acaba de disputar la Copa del Món de Pontevedra, sent 6a de la general i millor triatleta espanyola en la classificació. La seua carrera internacional està perfectament encaminada i segur que afronta la recta final de 2022 amb una agenda atapeïda i ganes de competir a la seua ciutat. Roberto Sánchez Mantecón va finalitzar recentment la seua primera part de la temporada competint en les Sèries Mundials d’Hamburg, i després d’un descans vacacional ha tornat amb força als entrenaments.

La Copa del Món de Triatló de València es disputarà el 3 de setembre. A les 16.45 h l’eixida femenina i a les 18.45 h l’eixida masculina. Les proves populars es disputaran tant el dissabte 3 de setembre com el diumenge 4 de setembre al matí.

Les inscripcions a la competició popular es tancaran el 24 d’agost.  Més informació en www.mediterraneatriatlon.com

Compartir: